Заповедта за конкурс за директор на „Старинен Пловдив” чака подписа на Зико

  • от PlovdivTime
  • 18:15, 12.05.2021

Заповедта за обявяване на конкурс за директор на Общинския институт „Старинен Пловдив” вече е готова и чака подписа на кмета Здравко Димитров. Още преди време, когато градоначалникът заяви, че ще изпълни закона, макар и с повече от година закъснение, беше ясно, че настоящият шеф Богомил Грозев няма да може да участва в надпреварата.

Ето и какви са изискванията:

Образование – висше, образователно-квалификационна степен „магистър“;

Професионално направление - история и археология, социология, антропология и науки за култура;

Професионален опит -  най-малко 3 години в областта на съответното професионално направление;

Владеене на английски, немски или френски език.

Като предимство да се счита - наличието на опит в разработването и реализацията на програми и проекти и владеенето на втори западен език.

Начин на провеждане на конкурса -  Защита на концепция за дейността и развитието на Общински институт „Старинен Пловдив“ за период от 4/четири/ години и събеседване;

Концепцията трябва да предлага - анализ и оценка на състоянието на Общински институт „Старинен Пловдив“; тенденции и възможности за развитие на Общински институт „Старинен Пловдив“ като културен институт; развитие и управление на Общински институт „Старинен Пловдив“ в унисон с тенденциите за опазване на културното наследство; определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на Общински институт „Старинен Пловдив“, пътищата за постигането им; етапи на реализацията на концепцията. 

Около назначаването на Богомил Грозев за директор на ОИ се завихриха поредица от скандали, провокирани и от някои негови управленски решения. Чашата преля, когато стана ясно, че в обекта Епископска базилика не са допускани археолози, които е трябвало да установят какво е състоянието на културно-историческото ни наследство след станало в района наводнение. 

Сега на дневен ред е кметът Здравко Димитров, който просто трябва да парафира заповедта, тъй като една от пречките до преди съставянето на служебно правителство бе мораториумът за обявяване на конкурси на държавно и местно ниво.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Отива ли си Богомил Грозев? Задвижиха конкурса за директор на „Старинен Пловдив”Той ще се проведе след падане на мораториума на правителството за решенията

Античният театър вече си има уредникИма още две нови назначения при директора Богомил Грозев - на уредника на къща “Стамболян“ Ангелина Янакиева и на сина на ректора на АМТИИ Тони Шекерджиева-Новак - Димитър

С подписка: Искат свобождаването на Богомил Грозев като шеф на „Старинен Пловдив”Инициаторите искат още да бъде организиран конкурс за директорския пост, както и да се направи ревизия на Общинския институт за периода от 2017-2021 г.

Ето това е изненада: Тв водещият Богомил Грозев става шеф на „Старинен Пловдив”Едно от лицата на Нова телевизия се мести в града под тепетата, за да оглави общинския институт