Античният театър вече си има уредник

  • от PlovdivTime
  • 11:46, 11.03.2021

Григор Чолаков е новият уредник на Античния театър.  Той е магистър по „Културно-историческо наследство в съвременна информационна среда“ и бакалавър по „Информационни фондове на културно-историческото наследство“ към Университета по библиотекознание и информационни технологии. Работил е в МОН, бил е управител на междудържавен българо-корейски център, има опит като технически сътрудник в частни фирми, работил е и като тонрежисьор, аниматор и DJ на свободна практика, съобщиха от „Старинен Пловдив”.

„От години Античен театър няма уредник. Освен археологически и туристически обект, той е и сцена за концерти, спектакли и различни културни събития. От тази гледна точка профилът на Чолаков като специалист по културно наследство и технически опит много добре съвпада със спецификата и нуждите на обекта”, аргументира се директорът Богомил Грозев.

До този момент за събитията се грижеше техническият директор на Драматичния театър Запрян Деликостов, който по думите на Грозев, ще продължи да помага.

Във времето, откакто е начело на общинския институт, той е назначил още двама служители, ангажирани с работа в обекти в Стария град.

От 9 месеца в институцията работи Ангелина Янакиева, която е уредник на къща „Стамболян”. Тя е завършила Художествена академия в София, има 19 г. трудов стаж в Куклен театър-Пловдив.

Другото ново лице в екипа е синът на ректора на АМТИИ проф. Тони Шекерджиева-Новак - Димитър Новак. Той е магистър по „Управление на туризма” в Аграрния университет с тема „Състояние и развитие на религиозния туризъм в България”.

Ще се търси човек и за къщата музей „Златю Бояджиев”, тъй като уредникът ѝ Севлия Тодорова се присъединява към екипа на Градската художествена галерия.