Балетно студио “Буратино“ обявява прием на деца и ученици за новата учебна година

  • от PlovdivTime
  • 10:01, 03.09.2024

Балетно студио "Буратино" обявява прием на нови деца и ученици от 6 до 18-годишна възраст. В студиото се изучават ритмика и пластика, класически  танци,  исторически танци, характерни танци. Организират се концерти, балетни спектакли, задгранични турнета. Приемът ще се състои на 16., 17. и 18. септември от 17.30 ч. до 20 ч. в балетната зала на студиото на ул. „Авксентий Велешки“ № 20, втори етаж. -  сграда Общински съвет. 

Балетно студио “Буратино” възниква по идея на балетния педагог Маша Иванова с цел да бъдат обединени възможностите на предшестващата балетна школа, която през 2017 г., отбеляза своя 50-годишен юбилей. Създадения концертен състав поема творческите изяви на балетната школа и на основата на танцовото изкуство дава необходимите знания, навици, танцувална техника, сценично присъствие и общочовешки добродетели. Балетното студио обучава деца от 6 до 18 годишна възраст. Годишно в него се обучават 80 – 100 деца.

Програмата, по която се работи е съобразена за всяка възрастова група. В студиото се изучават ритмика и пластика, класически и исторически танци, характерни и модерни танци. Много от учениците на БС „Буратино” стават професионални балетни артисти и днес танцуват по сцените в България и чужбина.