Започна да пристига „новата” техника на „Градини и паркове” за 1 млн. лева, доставена от бургаска миска

  • от Благовест Андонов
  • 14:59, 02.01.2022

Т.нар. нова техника за общинското предприятие „Градини и паркове” започна да пристига на базата на ул. „Даме Груев”. TrafficNews писа нееднократно за скандалната обществена поръчка, която ще достави превозни и средства и техника на изключително завишени цени.

В базата на предприятието вече се виждат част от новите МПС-та, които са доставени по двете позиции. Фирмите, които бяха избрани на първо място са софийските „Епра инвестмънт” и  „Еф енд кей къмпани”. Първата компания се води на името Ваня Кирова – Маринова, която е известна с участието си в конкурси за красота, както и с тяхното организиране.

Миска доставя втора ръка бусове на „Градини и паркове” в Пловдив за 60 бона бройката

МПС-тата, които са пристигнали на базата са с транзитни или директно чуждестранни регистрации – немски и австрийски. През последните дни те са били регистрирани в КАТ, като скоро ще влязат е употреба.

Договорът с двете фирми е бил подписан в началото на месец декември. До края на месеца той не бе качен в електронната система за обществени поръчки ЦАИС. Срокът за публикуването му е 30 дни от сключването му.

Още щом стана ясно, че „Градини и паркове” смятат да подпишат скандалния договор от TrafficNеws заявихме, че ще сигнализираме прокуратурата и АДФИ за неизгодната сделка. В момента, в който договорът бъде качен на сайта, ние ще изпратим и нашите сигнали.

Междувременно шефът на дружеството Веселин Козарев е уволнил един от дългогодишните зам.-шефове на „Градини и паркове” Басет Иса, който е от сирийски произход.  Причината за рокадата е назначението на бившия военен Николай Киров. Той бе кандидат за кмета на район „Източен” от „Съюз за Пловдив”. След това бе назначен в областна управа, когато областен управител бе Дани Каназирева.  В предишния мандат той бе зам.-кмет на район „Източен” от квотата на „Съюз за Пловдив”.  Интересно съвпадение е, че Киров бе уволнен от тогавашния районен кмет Николай Чунчуков. Последният в момента също е зам.-директор на „Градини и паркове”, като той е и председател на комисията, която е избрала двете фирми.

„Градини и паркове” смятат да подпишат скандалния договор с миска за скъпа техника! Всичко било изрядноTrafficNews ще сигнализира прокуратурата и АДФИ, ако двата договора бъдат сключени

Ето и три  превозни средства на по 10 години от цялата поръчка, която е за1 млн. лева. Очаквайте продължение със снимки на всички МПС-та и техника, закупени с парите на пловдивчани!

Форд Транзит - 40 000 лева

 

Ивеко Дейли - 60 000 лева

 

Автовишка - 80 000 лева