Община Пловдив няма да позволи строителство на Адата, остава за спорт и атракции

  • от Благовест Андонов
  • 12:02, 07.10.2020

Остров Адата ще остане зона за спорт и атракции в новия общ устройствен план, като категорично няма да се допусне жилищно и тежко строителство там. Това заяви кметът Здравко Димитров. Той обясни, че знае за продажбата на острова, но все още не е имал контакт с новия собственик или да е получавал инвестиционно намерение.

Припомняме, че остров Адата бе продаден преди по-малко от 2 седмици. Строителният предприемач Ангел Куков е купил острова от наследниците на Константин Хаджикалчев. Той потвърди покупката, но коментира, че основната му цел е била да запази острова за Пловдив и все още няма инвестиционни намерения.

Така или иначе новият Общ устройствен план на Пловдив определя остров Адата като зона за спорт и атракции, като  там строителните дейности са ограничени до 20% и ниска височина.  Ангел Куков каза, че предстои да се запознае с  проектите , които не са били реализирани по време на ЕСК 2019 , а също и предложенията на млади автори.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Предприемач от Пловдив купи остров АдатаОстровът трябва да остане на пловдивчани, рано е за инвестиционни намерения, коментира бизнесменът