Най-после: Поканиха две фирми за ремонта и реконструкцията на Концертна зала

  • от Мария Луцова
  • 18:10, 23.10.2023

Министерство на културата отново стартира процедурата за основен ремонт и реконструкция на Концертна зала с процедурата покана. Тя е отправена към две фирми - "Заечки" ЕООД и "ГБС-Пловдив"АД. Срокът за подаване на оферти е до 30 октомври, а прогнозната стойност на ремонта е 10 090 679.70 лв. без ДДС.

Оферираният от участника срок за изпълнение на строително-монтажните работи следва да бъде цяло число и не може да бъде по-кратък от 180 и по-дълъг от 360 календарни дни, считано от датата на подписване на Протокол за откриване на строителна площадка.

Припомняме, че това е поредният опит на културното ведомство да задвижи процедурата, който от години е затлачена в административни грешки и забавяния. Последно поръчката падна, защото се оказа, че фирмите, подали оферти, не изпълняват едно от изискванията - да са работили по подобен обект в последните пет години.

Затова министърът на културата Кръстю Кръстев обяви, че се върви към покана, която да бъде отправена към фирми с необходимия опит в създаването на културни пространства.

От двете фирми трябва да докажат, че имат опит от последните 5 години, считано от датата на подавана на офертата, в изпълението на идентичен проект, т.е. строително монтажна дейност, свързана с изграждане, реконструкция или основен ремонт на сграда в областта на културата и изкуствата с капацитет от 200 до 1000 места.

Припомняме, че "ГБС-Пловдив" АД стои зад построяването на новата галерия "2019" и зад ремонта на изгорялата голяма зала на Драматичния театър. В портфолиото на "Заечки" ЕООД преобладават големи хотелски комплекси.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Паметник на безхаберието и разрухата? Пак спряха поръчката за ремонт на Концертна залаОсем години поредица от правителства не успява да реши проблема със сградата на пл. “Централен“, а очакваме да управлават държавата

Патова ситуация: Кандидатите за ремонта на Концертна зала без необходимия опитНа двете фирми е даден срок до 25 март, за да актуализират документите си