Арестуваха двама ученици от Пловдив за палежа на кино “Космос“

  • от PlovdivTime
  • 14:20, 29.01.2021

Двама непълнолетни ученици са задържани от полицията във връзка с палежа на кино "Космос". Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за палежа в сградата на бившето кино „Космос“.

Припомняме, че на 22 януари тази година с на втория етаж на сградата лумна пожар, за който е бил подаден сигнал на тел. 112.  Установено е, че в една от стаите е бил запален дюшек, от който се възпламенили и струпани на мястото хартии и картони.

По случая е започнало незабавно разследване от служители на сектор „Криминално полиция“ при Второ РУ към ОД на МВР – Пловдив и на 28 януари 2021 г. във връзка с инцидента са били установени три непълнолетни момчета на 14 години, ученици в Пловдив. Те били влезли в сградата през незаключена врата и се качили в стаята на втория етаж.

Там със запалка бил запален намиращия се вътре дюшек. Двама от непълнолетните са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Третото момче е освободено, защото не е участвал непосредствено в палежа, а е напуснало помещението. Уведомени са инспекторите от Детска педагогическа стая.  

Прокуратурата работи по престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Форсират проекта за възраждането на кино Космос след пожараОбщина Пловдив не сключи договор с победителя в конкурса, тъй като има предяване авторски права от арх. Тодор Абаджиев

Пожар избухна в кино “Космос“Полиция е на мястото