Жозе в Капана! Феновете вече се готвят за Тотнъм с атрактивни колажи

  • от PlovdivTime
  • 20:54, 03.09.2020

Стълпотворение от хора в Капана, два дни след учебната година. Времето е приятно, хората се веселят, а сред всички тях се подава едно познато лице – треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо.   Колажът на изненадания португалец сред тълпата в Капана е част от многото колажи, които заляха социалната мрежа след жребия за Лига Европа, пише TrafficNews.bg.

Носителят на Купата на България ще се изправи срещу английския гранд на 17 септември на Лаута, но за съжаление, вълнуващият двубой ще бъде на празни трибуни по решение на УЕФА заради мерките срещу COVID-19.

Сред колажите, които заляха мрежата, са и толкова популярният автобус на Моуриньо, който потегля за Пловдив.  „Park the buss” вече е запазена марка на Специалния, като явно „черно-белите” фенове се надяват „шпорите” да се защитават с 11 души пред устремните атаки на Митко Илиев, Анте Аралица и Бирсент Карагерен.

Разбира се, не е подминат и чепатия характер на собственика на клуба Христо Крушарски. Негова снимка стои над тази със звездите на „шпорите”, като е приложен модерния „мейм” за „напукан на бело и целия сервиз”.

 Изказванията на ръководството на „черно-белите” пък преспокойно може да бъде причислено към футболния фолклор, който се създава. Крушарски заяви, че не играе тото, но знае, че Локо ще бият Тотнъм. Треньорът на Локомотив заяви  в прав текст, че шансовете са 50/50, а само спортният директор на „смърфовете” Георги Иванов – Гонзо бе по-скептичен, като каза, че целият отбор на Локомотив струва колкото пръста на Хари Кейн.

Извън шегите, гостуването на финалиста от Шампионската лига през 2019-а в Пловдив е най-значимото футболно събитие под тепетата от последните 20 години. Последният отбор от ранга на Тотнъм бе през 1995/1996, когато Севиля гостува на Ботев на Колежа, а преди това през 93/94 бе идването на Лацио на Лаута. И в двата случая пловдивските отбори отпадат без да запишат победа. Последният сблъсък между Локомотив Пловдив и английски тим бе през сезон 2005/2006 година, когато „черно-белите” играха с Болтън, но домакинството бе в Бургас.

Дали обаче ще видим Жозе Моуриньо, Хари Кейн и Деле Али в Капана или друго популярно място в Пловдив е трудно да са каже. Отговорът все още клони към не, предвид всички мерки, които срещу COVID-19, които се взимат от УЕФА. Още по-чувствителна е темата и на Острова, предвид факта, че за завръщане от България във Великобритания има задължителна 14-дневна карантина. Ако играчите от Северен Лондон започнат да се разхождат свободно по улиците на града е много вероятно да предизвикат скандал в родината си.