Видео с Култард в Пловдив с хиляди споделяния и гледания в цял свят

  • от PlovdivTime
  • 09:46, 21.10.2022

Хиляди пловдивчани и фенове на моторните спортове споделиха в социалните мрежи 4-минутното видео, което световноизвестният пилот от Формула 1 Дейвид Култард засне в Пловдив през юни.

В него легендата във Формула 1 прави уникална реклама на Пловдив, шофирайки автомобила на „Ред Бул” из емблематични места под тепетата и улиците на града и. Шотландският пилот беше на посещение в града в разгара на лятото разходи мощния си болид по бул. "Руски", "Гладстон", калдаръмените улички на Стария град, пистата на стадион "Пловдив" и между алеите на Гребната база. 

14 хиляди човека усетиха мощта на болида отблизо по време на Red Bull Showrun Plovdiv, а видеото показва как изглежда градът през очите на Дейвид Култард.

Снимките на филма "Пътуване до Пловдив“ с победителя в 13 старта на Формула 1 продължиха два дни, а стотици любители на високите скорости съпровождаха пилота при заснемането на всеки кадър. Шоуто завърши с грандиозен пърформънс на Гребния канал и парти в емблематичния Bushido club, където всеки можеше да си направи снимка с болида.

Във филмовата продукция Дейвид Култард си партнира с популярния пловдивчанин Слави Панайотов, по-известен като Клашърс, както и с лекоатлета Тихомир Иванов. Режисьор на лентата е Иван Москов.

По време на „обиколката” на Пловдив сценарият среща легендата от Формула 1 и с органите на реда, но бързо е „пуснат”, за да си кара, колкото си иска.

 Гледайте видеото ТУК