Вдигат четвъртото ниво на мегасцената за откриването на Пловдив 2019 СНИМКИ

  • от PlovdivTime
  • 10:26, 03.01.2019

Ограмната кула, на която ще се състои откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, ще бъде готова до 7 януари. В момента се изгражда четвъртото ниво на съоръжението, предаде репортер на Plovdivtime.bg. Частите за най-високите етажи на кулата се издигат с помощта на кран. След като сцената бъде завършена, ще стартират репетициите за дългоочакваното откриващо събитие.

Цялата конструкция вече е доставена на булевард "Цар Борис Обединител". За превозването й се погрижеха 30 тежкотоварни камиона. Налице е и необходимата техника за снабдяването на кулата с електричество, обясниха от ОФ "Пловдив 2019". 

Работата по строежа се координира между немската компания организатор “Phase7” и представители на местните институции, а екипът на организаторите наброява над 200 човека. След като конструкцията бъде завършена, ще бъдат монтирани и над 350 прожектора, които ще превърнат сцената в светещ символ на Пловдив – Европейска столица на културата.

До 12 януари ще бъдат проведени редица технически тестове, сред които и такива за видео предаване на мащабни екрани, разположени по кулата. С тяхна помощ зрителите ще могат да наблюдават всеки детайл от спектакъла отблизо, независимо къде се намират.

Ето как ще изглежда готовата сцена:

Първо ниво - издигнато на 3,30 метра височина, ще бъде използвано за основното движение на декор и артисти.

На него в продължение на едночасовия спектакъл  ще има изпълнения на кукери, хорове от Пловдив и различни танцови формации. В програмата ще има ръчно задвижвани платформи с 3-метрови букви на кирилица и латиница, които изписват логото на Пловдив 2019.

1000 танцуващи доброволци ще са на първото ниво, на което продължават платформите. Основно на това ниво ще бъдат и официалните гости, които ще имат участие като приветствия, както и водещите на шоуто.

Второ ниво – издигнато е на 5.50 метра височина, ще бъде използвано за музикално и танцово изпълнение.

Трето ниво – издигнато е на 8 метра височина, ще бъде използвано за част от актьорското изпълнение и за част от музикалното изпълнение.

Четвъртото ниво – издигнато е на 13,5 метра височина, ще бъде използвано за DJ и за соло изпълнители.

Пето ниво– издигнато е на 21,5 метра височина, ще бъде използвано за соло изпълнение.