Световни лидери в строителния бранш показват иновации в Панаира

  • от PlovdivTime
  • 11:03, 12.07.2019

Едни от най-големите компании в Европа и света ще участват в мащабен делови форум в Пловдивския панаир. Изложението  „Стройтех 2019“ е част от Международния технически панаир от 23 до 28 септември в Пловдив. То ще предложи комплексни решения в областта на строителство на всякакъв вид обекти - от първата копка до пълното завършване.   

Модерните тенденции в жилищното строителство ще покажат вносители, които идват за първи път на нашия пазар. Те акцентират на иновативни продукти – основно тухли и суровини за производство на ПВЦ дограми и врати, повишаващи комфорта в сградите.

Изграждането на магистрали и шосета  в България и на Балканите привлича известни компании за асфалтови смески, битум, дренаж за пътища. На изложението ще се представят някои от най-големите производители на бетонови възли в Европа.

Специализираната зона, обособена за тежка механизация, ще бъде по-голяма в сравнение с миналата година, тъй като ще има повече машини от висок  клас. Това също е свързано с разрастването на пътното строителство в региона. Ще бъдат демонстрирани  хитови модели на най-известните  марки  багери, самосвали, бетон възли, съоръжения за събаряне на здания, машини за полагане на асфалт и направа на канали, както и други машини гиганти.

За първи път в изложбата ще се включи световен концерн, произвеждащ компресори. Германска компания ще демонстрира ново поколение челни товарачи, дизелови и газови генератори.

Международната изложба “Стройтех“ обхваща всички направления на строителната индустрия. Тя отново ще презентира  технологии, техника,  резервни части, готови елементи, материали и инструменти,  софтуер и услуги за бранша. Основен акцент ще бъдат модерните строителни системи и хибридните машини. Пловдивчани ще могат да се видят също покривни конструкции, изолации, изделия от ковано желязо, отоплителни системи, интериорни продукти.  

Тази година изложбата ще бъде обогатена с богата гама електроника и електротехника - уреди, електрообзавеждане, системи за сигурност, агрегати и апарати, битова електроника, защита от мълнии, изолационни материали, осветление  и други изделия. По този начин се дава възможност за пълно оборудване на сградите с продукти на водещи производители и търговци.

„Стройтех 2019“ ще се проведе с още четири специализирани изложби, представящи новости от автомобилната индустрия, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, енергетиката, екологията и химическата промишленост. Организаторите очакват близо 700 изложители и над 30 000 посетители, специалисти от България и света.