Street Food and Art Fest Пловдив завзема площад “Централен“ за три дни през юли

  • от PlovdivTime
  • 11:26, 10.07.2021

Фестивал на Градските изкуства - Пловдив тази година ще зарадва пловдивчани и гостите на града с музика, театър, стенд ъп комедии, литература, занаяти, кулинарно изкуство, творчески индустрии, сценични изкуства - всичко това като част от Street Food and Art Festival Пловдив 2021. Събитието е на 16 - 18 юли на площад "Централен", с вход свободен.

Концепцията на фестивала е в рамките на 3 дни да представи различни жанрове на градските изкуства, като на сцената, в рамките на събитието ще бъдат представени: музика на живо – концерти на български артисти, комедийна шоу програма и отделно дневни работилници и демонстрации, както и занимания за най-малките посетители. Гамата от изкуства привлича широка публика, която да прекара своето време в споделеното публично пространство.

Сред участниците са: Дони и Нети, българският представител на Евровизия – Виктория, 100 Кила, Калки и приятели, групите Контрол, Jeremy?, Gabana, Cool Den, Димитър Иванов – Капитана, Мария Касимова – Моасе и др.

Специалната фестивална инфраструктура, която посреща посетители на площад „Централен“, включва сцена, зони за различните изкуства и зона за храна и напитки.

Проект на „Културно-масова дейност” ЕООД е част от програма НАСЛЕДСТВО на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.