Стотици си взеха автограф от Стоичков в Природонаучния музей

  • от PlovdivTime
  • 11:50, 19.01.2024

Най-успешният български футболист Христо Стоичков зарадва своите фенове в родния Пловдив. Стотици си взеха автографи и се снимаха с Камата в Природонаучния музей. 

Събитието започна в 11 ч.  във фойето на музея, а достъпът е свободен. Стоичков дойде малко преди 11 ч. заедно с председателя на Общинския съвет Атанас Узунов, присъстваха още кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров.

Децата от школата на Марица, предвождани от президента Йордан Влашки и администрацията на район "Централен", първи получиха автографи от Камата. След това влязоха и останалите, а пред музея се изви опашка. Имаше и много деца от пловдивски училища.

Всеки, който искаше да разгледа експозицията на музея, можеше да го направи с редовен билет.

"За нас е голяма чест да се срещнем с най-успешния пловдивски футболист. Той е прославил България и се радваме, че е излязъл от нашата школа", заявиха деца от школата на Марица.

"Гостуването на Христо Стоичков е част от стратегията на Регионалния природонаучен музей да кани известни личности  с цел да се популяризира институцията, а от друга страна - посетителите имат шанс да се докоснат до звездите", каза директорът  на музея д-р Огнян Тодоров.

Припомняме, че в началото на годината Стоичков беше специален гост на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти на Българската армия, а събитието беше в Историческия музей в Пловдив.