Старият град като писта за Формула 1, Култард подкара болида си по калдъръма

  • от PlovdivTime
  • 16:17, 24.06.2022

Дейвид Култард подкара болида на Red Bull по улиците на Стария град в Пловдив. Атракцията за пловдивчани и гости на града продължава цял ден, след като преди това Култард разходи мощната машина и по бул. "Руски" и пистата на стадион "Пловдив". 

Британецът заснема филм за Red Bull „Пътуване до Пловдив", който включва карането на болида на много емблематични места под тепетата.  Стотици хора станаха свидетели на шоуто в Стария град, а едва ли някога болид от Формула 1 е бил каран по подобни калдъръмени улички, пише TrafficNews.

На място имаше много и деца, които видяха на живо болид от Формула 1 да форсира из Пловдив. Имаше е много желаещи да се снимат с Култард, но малцина получиха тази възможност.

Любопитно е, че публиката си помисли, че има два фалстарта, защото на два пъти болидът угасваше точно на завоя за ул. "Съборна", но се оказа, че това са отделни кадри за филма „Пътуване до Пловдив". 

Култард ще продължи да разхожда болида в Стария град по следния маршрут - ул. "Съборна “ – от кръстовището с ул. "Митрополит Паисий “ до кръстовището с ул. "Д-р Стоян Чомаков“, ул. "Цанко Лавренов “ – от кръстовището с ул. "Д-р Стоян Чомаков “ до кръстовището с ул. "Петко Р. Славейков “, ул. "Константин Стоилов “ и по ул. "Четвърти януари“, в участъка от ул. "Съборна “ до бул. "Цар Борис ІІІ Обединител “. Шоуто по пловдивските улици и булеварди продължава и утре.

На 25 юни програмата на Култард продължава в следния маршрут: 

 - от 06:30 до 08:30 часа: бул. „Княгиня Мария Луиза“ – от кръстовището с ул. „Петко Д. Петков “ до кръстовището с  ул. „Гладстон” и ул. „Преслав“;

- 09:00 до 10:30 часа: бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ – от кръстовището с бул. „Шести септември“ до кръстовището с ул. „Капитан Райчо“;

- от 11:00 до 13:00 часа: бул. „Копривщица“ – от кръстовището с бул. „Христо Ботев“ (Коматевския транспортен възел) до кръстовището с ул. „Пещерско шосе“ и пътя от бул. „Копривщица“ до върха на Младежкия хълм;

- от 13:30 до 17:30 часа: пешеходните и велосипедните алеи около Гребния канал.

От 19:00ч. е голямото шоу Red Bull Showrun на Гребната база.