Шоу от Бродуей за ЧРД на Николай Серафимов

  • от Виктория Петрова
  • 17:38, 26.10.2018

Най-добрият танцьор сред певците и най-добрият певец сред танцьорите - така близки и приятели описват Николай Серафимов. Той от своя страна доказа безапелационно и двете твърдения на сцената в Мармалад вчера, където отпразнува 60-годишния си юбилей.

Най-добрият танцьор сред певците и най-добрият певец сред танцьорите - така близки и приятели описват Николай Серафимов. Той от своя страна доказа безапелационно и двете твърдения на сцената в Мармалад вчера, където отпразнува 60-годишния си юбилей.

Ники събра семейство, приятели и колеги от арт средите и вдигна импровизиран музикално-танцов спектакъл, еманация на същността му. Хореограф, актьор, сценарист, преподавател, той се доказа като тартор на сцената, а енергията му накара гостите да се чувстват на парти по случай 20-годишнина. 

Вечерта бе открита от приятеля и съратник на рожденика - актьора Васил Караманлиев, който приветства гостите с кратко биографично експозе в снимков формат, посветено на Серафимов, и му пожела и на 121 години да бъде все така изпълнен с живот. 

Веднага след словото, музикалната програма бе открита от юбиляря с неговото превъплъщение във вечния Фреди Мерюри с емблематичната песен послание "Шоуто трябва да продължи". 

Момичетата от "Мюзикхолен театър", чийто ръководител е Серафимов, бяха неотлъчно на сцената и показаха вещи умения в танцовото изкуство, като събраха очите на гостите с изкусни движения на тялото. Синът на Ники - Боби, пък беше душата на купона и разчупи атмосферата с няколко соло изпълнения, както и с редица дуети с гласовитата млада пловдивска надежда на поп и джаз пеенето - Василена Караманлиева, а за капак се опита да конкурира танцьорките от школата. 

Безспорно едно от най-запомнящите се музикални изпълнения бе на Here I go again във формат трио - Ники и двама златни пловдивски рокаджии - Жулиен Кутманов и Йордан Ангелов. Микрофонът бе отворен за всеки желаещ, но уж караоке вечерта със спонтанна хореография протече като истински професионален шоу спектакъл. 

През настоящата година Ники има повод да почерпи за още една значима годишнина, посветена на това, което осмисля всеки негов ден - "Мюзикхолен театър" Пловдив, който става на четвърт век. По този случай музикално-танцовото студио е подготвило празничен спектакъл, красноречиво озаглавен "25 мига". Шоуто ще бъде представено на 18 ноември в Дома на културата "Борис Христов". То има за цел да събере заедно всички танцьори, с които Ники е работил, както и много гост-изпълнители. Програмата ще бъде разделена на две части от по 30-минутни миниспектакли, а в диапазона между тях залата ще бъде озвучена от талантливи музиканти.