Протестиращи в Пловдив искат оставки, за да им паднат глобите

  • от PlovdivTime
  • 19:27, 07.08.2020

Интересни послания белязват поредния протест в Пловдив. Няколко от демонстрантите буквално обявиха война на американските разузнавателни служби ЦРУ.

Президентът поведе война срещу агентите на ЦРУ. Битката срещу ЦРУ продължава!, бяха само част от изказванията.

Един от протестиращите се позова и на думите на Валери Симеонов, като чрез перифраза обяви: Ако ни плашите с малка градска война, ще получите голяма гражданска война.

Странна е обстановката пред Община Пловдив тази вечер, като се забелязва разделение между традиционно протестиращите и част от хората, които предвождат големите организирани протестни шествия.

Писателят Христо Нанев пък намери нов подход за протест - представи в рими позицията си към премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов.

Свалянето на правителството днес бе обвързано и с една нова цел - "да ни премахнат актовете от вчера", посочиха някои от протестиращите. Припомняме, че актове бяха съставени на демонстранти, които не пожелаят да напуснат кръстовището на Чифте Баня цяла нощ, а сутринта палатковият лагер бе премахнат при операция на полицията в цялата страна.

Архитект Петкана Бакалова пък призова недоволните за санкционираното блокиране на транспорта в Пловдив да отидат пред ОД на МВР и да искат оставка на новоназначения вътрешен министър Христо Терзийски.

С викове оставка, този път и за Терзийски, събралите се протестиращи тръгнаха на шествие по Главната улица. Демонстрантите се спряха пред централата на МВР в Пловдив, където аплодираха полицаите и скандираха "Елате с нас, протеста е за вас".

Протестиращите показаха личните си карти, за да демонстрират, че не крият самоличността си, но поискаха и полицаите, които са образували жива верига пред сградата на МВР да се легитимират. Така от първоначалните аплодисменти към униформените, отношението на демонстрантите направи рязък завой и се премина към викове "страхливци".