Правим си парфюми в музейна аптека “Хипократ“ през уикенда

  • от PlovdivTime
  • 11:38, 17.07.2023

Музейна аптека „Хипократ” ще посреща посетители за събитие, посветено на употребата на етеричните масла, на 23 юли от 10 ч. Присъстващите ще видят нагледно как всеки може да си направи парфюм. Ден по-рано - на 22 юли от 17.30 часа в Балабановата къща ще има теоретичен формат с интересна презентация за ползите от етеричните масла.

Заниманията ще бъдат водени от Ана Христова, която е дългогодишен експерт в тази област. Ана Христова живее със семейството си в продължение на 20 години в Канада, но преди две години се завръща в България. С голям ентусиазъм и желание, тя се заема да споделя познанията си по ароматерапия и лековитите свойства на билките чрез етеричните масла. Тези течни продукти от природата не само ухаят прекрасно, но помагат и облекчават множество неразположения.

Ана Христова ползва етерични масла от 12 години не само като лек за цялото семейство, но и като козметични средства. Маслата са съставна част от лековитите мехлеми за широк спектър от кожни проблеми. Ана ще разкаже за приложението на етеричните масла външно и за техните ползи за успокояване, при медитация, за подобряване на съня, при кашлица, предпазване от комари, както и за техните слънцезащитни свойства. От две години тя организира приложни ателиета и прави презентации за широкото приложение на етеричните масла в живота на хората.

Входът и за двете занимания е свободен за всички, които проявяват интерес към природосъобразния начин на живот.