Почетен поклон пред големите Сърданов, Младенов и Попов

  • от PlovdivTime
  • 14:51, 25.10.2018

Председателят на Общински съвет Савина Петкова връчи отличието „Почетен знак на Пловдив” на тримата актьори от Драматичен театър-Пловдив – Стефан Попов, Марин Младенов и Стоян Сърданов, които бяха удостоени за приноса си в областта на театъра и киното. Церемонията се състоя веднага след финала на постановката „Боряна“ под бурните овации на пълната зала.

„След магията на това прекрасно представление за мен е истинска чест и привилегия да обявя, че с три решения на Общински съвет-Пловдив, взети с пълно единодушие, трима обичани и много талантливи пловдивски актьори - Стефан Попов, Марин Младенов, Стоян Сърданов са удостоени с отличието „Почетен знак на Пловдив“, заяви председателят на Савина Петкова.

Горд и щастлив съм. Безкрайно благодаря, каза развълнуван актьорът Стефан Попов, след като получи своето отличие. Вие сте ми най-голямото богатство, обърна се емоционално към публиката актьорът Марин Младенов.

Това е висока чест. Аз съм парадоксът на българския театър, защото в началото дойдох в Пловдив с идеята да остана година – две, а вече 42 години имам щастието да играя на сцената на най-добрия български театър пред прекрасната пловдивска публика, сподели щасливият актьор Стоян Сърданов.