Пловдивското Прет-а-Порте събра известни дизайнери в “Етра хол”

  • от PlovdivTime
  • 17:34, 18.11.2023

В „Etra Hal“ се проведе бляскаво модно събитие, организирано от Визаж Моделс – Пловдив и сдружение „Откривам и развивам“ . Гостите се насладиха на една вечер изпълнена с много красота и блясък.

Вечерта бе открита с шоу-спектакъл, на който моделите на Визаж представиха колекцията на Стоян Радичев. Стоян Радичев е от онези дизайнери, които имат усет към детайла. Обича да облича жените красиво и твърди, че дамите предпочитат всичко, което ги кара да се чувстват желани. Той е последният носител на най-престижното отличие в модните ни среди "Златна игла" за 2022 г. Атрактивен модерен нестандартен и пълен с изненади. Уникалните хрумвания на дизайнера подчертават невероятният му стил и неповторимостта на дизайнерския почерк!

Моделите на Визаж представиха колекциите и на Иван Донев – посланик на българската мода по света. Чист авангард е прилагателното способно да улови в пълнотата си хилядите аспекти на стила на дизайнера Иван Донев. Неговата работа е изтънчена игра на мода, тя е дива, тя е смесица от контрасти,  ново, абсурдно, от учудване, възхищение и закачливост. Моделите са  комбинация от меки форми и линии, които обгръщат тялото, стил, който съчетава елегантност и грация с традиция, приемственост и търсене на валоризация на женската красота.

За първи път на модния подиум се представи младия дизайнер Рафет Осман с неговата неотразима колекция Мата Хари. Дизайнерът на модния бранд Poc залага на модели, открояващи се със свой собствен стил. Лимитираните модели придават характер и самочувствие на всяко момиче и жена пожелала да ги носи.

Дизайнерите Никола Карадамянов и Десислава Дамянова представиха нова, с уникален дизайн и креативност колекция на марката „Бандерол“, Всеки продукт е ръчно изработен от най-качествени и фини материи, покриващи високи критерии и изисквания.

Елегантните дамски чанти Sindarella съчетани в изискан дизайн и висококачествени материали, предоставяйки стил и удобство за жената впечатлиха гостите на Прет а Порте Пловдив.

Специално място на Прет а Порте Пловдив бе дадено на младите дизайнери от катедра Дизайнер на облеклото към АМТИИ „Асен Диамандиев“ Пловдив. Те допълниха посланието на Прет а Порте Пловдив – „Изкуство с послание за мир“ като представиха колекция „Код бяло“ в която нежния пол е в ролята на силна личност, вдъхновяваща надежда, хуманни ценности, послание за мир разказващо за доброта съхранено в силното сърце на жената. Колекция, вдъхновена от образа на милосърдната сестра, чиято мисия е да даде надежда. Колекцията е синтез от препратки към бялата престилка символ на милост и съпричастност. Присъства червения цвят, като асоциация с емблематичния знак на Червения кръст. „Код бяло“ се обръща към светлината, надеждата и емпатията.