Пловдив се нареди до водещи световни дестинации в топ класация на CNN Travel

  • от PlovdivTime
  • 18:01, 03.01.2019

Пловдив попадна в поредна престижна класация, след като CNN Travel нареди града сред световните топ дестинации за 2019 година. В списъка попадат общо 19 дестинации от цял свят, между които Нова Зеландия, Египет, Гранд каньон, Хаваи, Ню Йорк, японския град Фукока и израелския Яфо. 

Изданието акцентира на културните влияния в Пловдив, както и разнообразието от събития. Градът на тепетата е представен като любимо място на римляни, гърци и османци. 

В летните месеци калдъръмените улици на Пловдив се превръщат в оживен фестивален център. През юни и юли фестивалът „Opera Open“ е в разгара си и посетителите могат да гледат представления в невероятния римски амфитеатър на града. През лятото и есента „Капана Фест“ предлага културни развлечения в квартал „Капана“. Разхождайки се из „Капана“, ще забележите занаятчийски магазини в съседство до нощни клубове и много места, където да се потопите в бохемската и спокойна атмосфера, пишат от медията. Задължително трябва да бъдат посетени римските руини - стадиона, форума и Античния театър, който е реставриран в средата на 20-ти век и е идеалното място за гледане на изпълнения на живо.

Според изданието Пловдив ще затвърди статуса си на водеща дестинация за европейски градски почивки тази година, като една от двете Европейски столици на културата. 

Оригиналния текст на статията може да откриете тук!