Пет елхи и километри гирлянди украсяват Капана фест

  • от PlovdivTime
  • 13:59, 03.12.2018

Капана фест ще направи Коледата в Пловдив вълнуваща с поредното си празнично издание от 21 до 25 декември. Кварталът ще се превърне в коледно градче с много забавления, базари, събития. 

„Коледа е най-светлият християнски празник. Навсякъде в Европа се създават Коледни градчета, в които хората се събират, за да се потопят в магията на празника, да бъдат заедно и да споделят прекрасното настроение, което носи Рождество. Смятаме, че бъдещата ни Европейска столица на културата заслужава да застане рамо до рамо с останалите, затова и тази година ще посветим много любов и енергия на превръщането на Капана в оживяла коледна приказка, за радост на всички жители и гости на Пловдив“, казва организаторът Никола Сивков, изпълнителен директор на фондация „Соул Сити“. 

Разбира се, най-важна за празничното настроение е украсата. Затова стотици километри гирлянди и коледна декорация ще грейнат над уличките на Капана, които ще приютят и 5 внушителни елхи. 

От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена - празнична музика.  Дядо Коледа и Снежанка също са поканени и ще дойдат да раздадат подаръци, предоставени от спонсори, на най-малките гости на събитието. 

Перлата в короната на Коледа в Капана е, разбира се, Големият коледен базар, в който близо 100 съвременни занаятчии ще предложат авторските си изделия.

Организаторите вярват, че няма по-добър подарък за Коледа, от нещо, изработено на ръка и с много любов тук, в България. „Смятаме, че всеки от нас има силата чрез избора си да променя действителността. Затова искаме да вдъхновим хората тази Коледа да изберат подарък, чрез който ще донесат двойна радост: и на този, който ще го получи, и на онзи, който го е създал сам с двете си ръце. Това е основната кауза на Коледа в Капана, макар че подкрепяме и много други“, казват организаторите.

И като говорим за каузи, по уличките на Капана тази Коледа ще можем да се срещнем и с много благотворителни организации, които ще ни дадат възможност да станем съпричастни към доброто им дело. Защото не е ли безвъзмездното даване, помощта и обичта към другия, основният смисъл на празника, наречен Рождество?