Pavell & Venci Venc' за новия си албум и семейния уют

  • от PlovdivTime
  • 10:54, 04.01.2020

Годината за родното дуо Павел и Венци Венц беше повече от успешна. След редица успешни хитове заедно с изпълнители като Любо Киров, Алма и Дара, двамата издадоха втория си албум. Той носи заглавието "Upgrade" и съдържа 18 парчета. Дуетът представи песните на живо в столичен клуб в края на ноември. На сцената заедно с тях, освен гореспоменатите звезди, се качи и певицата Михаела Маринова. На премиерата на албума присъстваха и Мария Илиева, Йоана, Ева Пармакова и 4 Magic, рок легендата Стенли, Искрата, Тита и финалисти от последния сезон на "Гласът на България".

- Вторият ви албум вече е факт! Как се промени работният ви процес през годините, какви промени наблюдавате в музиката си?

- Павел: Моделът ни на работа е един и същ – изолираме се на някое дзен местенце, където е толкова тихо, че можеш да чуеш дъха си, изключваме телефоните и действаме. Така се роди „Без религия“. С Пламен и Иво Добреви, които имат сериозно участие в "Upgrade", бяхме преместили мобилното си студио на една вила в Троянския балкан. Всеки ден хазяите ни спасяваха с домашна мусака, мекички, ей такива благини. На финала падна такъв сняг, че едва успяхме да си тръгнем, дойдоха два джипа, за да издърпат колата ми.

- Венци: Най-стабилните ми отношения до момента, тези, които остават постоянен фактор, са с Павката и музиката. Пораснахме заедно с музиката си и през последните две години работихме здраво, за да построим това, което винаги сме искали – мост между поколенията. Преди няколко дни в социалните мрежи с нас се свърза момиче, което ни сподели, че е обсъждало всяко от парчетата в "Upgrade" с най-влиятелната фигура в българското семейство- баба й. Това е знак, че сме на прав път и вдигаме левела си като творци.   

- Какво е основното послание, което искате да предадете на феновете си с новите песни?

- Венци: Целта е да отворят съзнанието си към промяната, към бъдещето, да излизат смело от зоната си на комфорт, за да се надграждат като човеци. Истината е, че личния ни "Upgrade" идва тогава, когато отсеем хората около себе си и се научим да нокаутираме дразнителите с едно голямо мотивиращо "Не".

- Павел: Едно от основните ни послания като артисти е да не спираш да сбъдваш мечтите, които те палят. Музиката е точно това за нас – искра, която избухна в огън с много късмет и правилните хора по пътя, като Станислава Армутлиева и екипа на „Вирджиния рекърдс“. Успехът не е индивидуален спорт.

- Водещият Стойчо Керев има няколко включвания, едното диалог с Венци. От къде се появи той като герой в Upgrade?

- Венци:  Стойчо Керев се появи пред асансьора на блока ми в „Слатина“. Разговаряхме с него след като близък приятел ме запали по „Новото познание“ и по „Въпрос на гледна точка“. Когато му разказах, че сме му големи фенове с Павката, когато и той сподели, че харесва алтернативния ни начин на мислене, ние намерихме съратник. Човек, който мисли по идентичен начин, хвърляйки поглед напред в бъдещето, изпреварвайки времето си с темите, които слага в ефир, защото все още са табу.

- Коя част от включванията му са извадка от предаване, и коя – случайно уловена в разговор фраза?

- Павел: Звучат като извадки от предаване, но не са. Стойчо беше за час и половина в студиото и това е част от непринудения ни разговор. Първоначални бях планирал Стойчо да каже някакви големи мъдрости, но Венци настоя тогава да импровизираме. Така че включихме микрофона и си поговорихме със Стойчо за съзнанието, пускахме му песни и след всяка една той казваше по нещо. Синтезирали сме буквално по едно изречения, есенцията на коментара му за тези парчета.

- С Пламен и Иво спойката ви от колко години е? Те имат сериозно участие в албума.

- Павел: От "2 x 2", който е първият ни проект с Пламен и Иво. Първите им парчета ги писахме заедно с Венци, сега те пораснаха и стигнаха до Upgrade и връщат жеста.

- Как успявате да съчетаете професионалния и личния си живот? Венци, остава ли ти достатъчно време за малката принцеса?

- Павел: Просто следваме формулата "Обичай това, което правиш и няма да имаш и един работен ден в живота си".

- Венци: Агуая превърна едно момче от квартала в супер герой. Тя е най-голямото ми богатство и огледало, чието отражение ме държи здраво стъпил на земята. Пътува с нас по почивки, притихва, когато чуе яка бас линия, заспива на една идея по-силна музика в студиото без проблем. Виждам я, че се изправя смело пред телевизора, щом тръгне видеото към „Не бих могъл“, и танцува ритмично. Дъщеря ми е човекът, за който винаги имам време.

- Какви са плюсовете и минусите на известността?

- Павел: Известността, особено ако те сполети на малък пазар като нашия, може да бъде доста коварно нещо. Трябва да имаш характер или достатъчно стабилно семейство, за да не те събори. Има го и момента, в който си на път 15 от 20 дни в месеца и си далече от близките си. Но, както е казал народа, който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Ако търсиш спокойствие и предвидимост, стани счетоводител, не артист.

- Венци: Ако си късметлия да задържиш интереса на публиката и тя да те разпознае като свой, значи имаш добра платформа да отправяш посланията си за Upgrade на личността.

- Как прекарахте зимните празници? Какво коледно чудо бихте искали да преживеете тази година?

- Павел: От няколко години насам коледния дух ми се върна! Вече искам да събирам цялата ми фамилия на село, по възможност, и да се забавляваме, да си го направим хубаво.

 -Венци: Тази година за пръв път от 14-15 годишен украсявах елха заради милата, нежна провокация на една прекрасна млада дама. Няколко дни по-късно скъп мой приятел каза „Ела до нас да поговорим малко по работа“. Влизам и го хващам в момента, в който е извадил гирляндите, и направихме втора елха! Това е едно малко чудо – украсяването на коледната елха със скъпи за мен хора. Не бях си подарявал такъв кеф от дете.