От носия до Армани и Диор: Мария Бакалова по пътя към червения килим

  • от Невена Вранчева
  • 20:20, 04.04.2021

Едва ли има момиче, което тайно в сърцето си да не мечтае да пристъпи по червения килим, облечена в тоалет на световноизвестен моден дизайнер в целия си холивудски блясък. 

За голяма част от нас това звучи като нещо, което поне в този живот едва ли би се случило, но никога не трябва да забравяме, че не се знае кога точно "пиленцето може да кацне върху рамото ни" и съвсем неочаквано да се озовем на церемонията по раздаването на наградите "Оскар", например. 

Пример за това  е актрисата Мария Бакалова, която успя да сбъдне холивудската си мечта и в момента цял свят говори за нея. 

Късметът и се усмихна след като изигра ролята на Тутар Сагдиев във филма “Борат 2”. Сега тя е първата българка, номинирана за "Оскар", в категорията за поддържаща женска роля.

Тя получи и номинация за наградите "Златен глобус", "Бафта", както и антинаградите "Златна малинка" в категорията най-лоша екранна комбинация. 

Бакалова грабна наградата на Лондонските кинокритици, както и отличие от американската Гилдия на сценаристите. Тя си спечели и първо място в класацията за най-популярни актьори в света, определяща се от милионите потребители на престижния кино сайт IMDb.

В момента талантливата родна актриса е в очакване да мине по червения килим, редом до най-големите имена от световния шоубизнес, а поглеждайки в Инстаграм профила и сме сигурни, че и изборът и на тоалет ще бъде специален и запомнящ се - съобразен с тенденциите във висшата мода, но и примесен с доста личен стил. 

Мария Бакалова вече изгря с първа корица на списание, а снимките и могат да бъдат видяни и по страниците на популярни модни издания. 

В заключение можем да кажем, че освен със завиден талант, българката впечатлява и с изискан вкус.

Ето и няколко от най-запомнящите се визии на младата звезда:

Мария Бакалова стана едно от лицата, представящи новата колекция пролет-лято 2021 на модна къща "Dior". Снимките на Мария, облечена в един от тоалетите на марката, украсиха страниците на престижното списание "Vogue".

На кадрите тя носи прозрачна червена риза с леопардов десен и 3/4 ръкави, под която се вижда черният сутиен, който е сложила отдолу. Дрехата е запасана в къси панталони с висока талия в същия цвят, а визията ѝ се допълва от черни обувки на висок ток.

Мария Бакалова обра точките и с още една визия на Dior, като избрах черна рокля-сако на Dior, велурени боти с мрежа на „Dior-I“, а цялостния и аутфит допълваха бижута на Dior.

Същата марка родната актриса избра и за първата си корица на списание. Българката блесна на страниците на най-новия брой на световното издание Glass. 

На кадрите, Мария Бакалова позира пред обектива с красив тоалет на марката "Dior" в спортно-елегантен стил и семпли грим и прическа. 

Първата българка, номинирана за „Златен Глобус“, се размина с престижната филмова награда, но впечатли всички като се появи на церемонията облечена в красива блестяща рокля на Armani и бижута Lorraine Schwartz.

Мария Бакалова носеше Prada на церемонията по връчването на 26-те награди на "Лондонските кинокритици". Тя изглеждаше прекрасно в тази черна рокля с дължина до пода и дълбоко деколте, украсена със сребърна панделка.

Мария Бакалова присъства и на събитието по раздаването на най-престижните британски кинонагради на BAFTA през 2021 г. Тогава тя избра бяла мини-рокля ANDREW GN SPRING 2021 с епископски ръкави и богато украсена с мъниста яка. 

Тук Мария изглежда красиво, а визията й е безупречна. 

Мария Бакалова направи и виртуална поява в сериала „Чай с BAFTA“. Тя заложи на розова флорална рокля с буфан ръкави, бижута OTIUMBERG и токчета ROGER VIVIER. На подиума роклята бе допълнена с бял колан, който нашенката пропусна.

Мария Бакалова изглеждаше удивително и в една от роклите на GIAMBATTISTA VALLI RESORT колекция 2021, която беше перфектно допълнена с бижута ANITA KO & SYDNEY EVAN и сандали STUART WEITZMAN.

Тя присъства и на панел на BAFTA, облечена в стилен гащеризона, цвят слонова кост на EMILIA WICKSTEAD FALL 2020 „Brice“, стилизиран с бижута JUSTDESI и нюд сандали ALEXANDRE BIRMAN.

Мария Бакалова присъства и на панел на SAG за филма „Борат 2“. Тя позира в мини-рокля на VAMPIRE'S WIFE в розово-бял принт, а бижутата EFFY, EF COLLECTION & DINH VAN и сандали STUART WEITZMAN завършиха външния й вид. Какво мислите за Instagram стила на Мария?

След панела на SAG, Мария Бакалова се появи в шоуто на Кели Кларксън. Актрисата се открои с червена рокля на MIU MIU. Наред с цвета, игривите, женствени фестонски ръбове предпазваха тази мини рокля от скука.

Въпреки че тоалетът щеше идеално да се допълва с метални, черни или неутрални сандали, българката избра заглушено червено, а финалният щрих бяха бижута ERiness & BONDEYE. 

Бакалова впечатли модните критици и с още една визия, която събра солидно количество лайкове в Инстаграм. 

Пред обектива тя позира облечена в закачлива и едновременно женствена рокля на ZIMMERMANN, с бижута JOHN HARDY & GRAZIELA GEMS и сребърни сандали SCHUTZ.

И за финал... въпреки целия този блясък, Мария Бакалова не забравя за своите корени и показа на цял свят колко горда е с българските история, фолклор и традиции.

Навръх 3 март тя публикува снимка в профила си, на която гордо позира облечена в народна носия. С послание на английски, Бакалова разказа на последователите си в социалната медиа подробности за националния празник на България и илюстрира публикацията си със снимки от връх Шипка и картини от боевете на опълченците.