Одеон и Долче Фелини са любимите заведения на пловдивчани за 2018-а

  • от PlovdivTime
  • 15:09, 06.06.2019

Ресторант "Одеон" и сладкарница "Долче Фелини" грабнаха първите награди в класацията за най-обичаните заведения под тепетата. Те бяха отличени в категориите "Ресторант на 2018 година" и „Кафе-сладкарница на 2018 год.“ на Третите годишни награди по туризъм на Община Пловдив. Първенците в отделните категории са избрани след анкета, в която пловдивчани и гости на града са посочили любимите си заведения, най-добрите туристически продукти и услуги под тепетата. 

Бляскавата церемония по връчване на наградите се проведе в хотел "Тримонциум", а водещ на събитието бе Стефан Лозанов. Плакетите за първо, второ и трето място във всяка категория се редуваха да връчват председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова, изпълнителният директор на ОФ "Пловдив 2019" Кирил Велчев, директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев, зам.-председателят на БХРА Еньо Енев и зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков. 

Призът за Най-добър туристически продукт на 2018 грабна пакетът "Вкусът на Пловдив", разработен от ДАН Травел, съвместно с Шоколади Гайо, Бирарии Hills и Вила Юстина. В категория Най-добро туристическо събитие наградата грабнаха организаторите на церемонията - ОИ "Старинен Пловдив". Най-много гласове в онлайн анкетата бяха събрали организираните от тях Празници на Стария град. Наградата бе приета от целия екип на института, който директорът Йордан Илиев покани на сцената. За да раздели букета справедливо между многото дами на подиума, той се пошегува, че ще го подаде на всяка от тях, за да го пипне, а после ще го прибере за себе си.

Най-добри резултати за хотелиерската индустрия през 2018 година бе показал 4-звездният "Холидей Инн". Това бе и единствената награда, връчена не след проведена анкета, а след изчисляване на процента на годишна заетост. При първенеца тя бе 60,04%. В класацията отсъстваха по-ниско категорийни места за настаняване, каквито бяха отличавани в отделни категории при предишните две церемонии. 

Призове в останалите "най-вкусни" и "пивки" категории грабнаха "Мавруда Барбекю хот спот", Винарна "Бендида" и бар "Уиски Лайбръри". 

По време на церемонията бе връчен и специален плакет за принос към културния туризъм. Наградата получи Народна библиотека "Иван Вазов". Първата културна институция в Южна България чества 140-годишен юбилей тази година. 

Една от наградите за изключително партньорство грабна Парк и СПА Хотел Марково. Припомняме, че бляскавият хотел бе домакин на 10-тата юбилейна среща по туризъм, която общината организира. Наградата прие младата управителка Величка Христева. Тя сподели, че партньорството тепърва започва и че ще работи за това спа хотелът да затвърди своите позиции като наистина добър и надежден партньор.