Ники от Казанлък спечели на карти Валя от Велико Търново, ожениха се в Пловдив на 10.10.2020-а

  • от Ива Модова
  • 17:36, 10.10.2020

29-годишните Валентина и Николай си казаха заветното „да” в любимия си град Пловдив и на любимото си място – Римския стадион. Те бяха една от 25-те двойки, които сключиха граждански брак на специалната дата 10.10.2020 г.

Валентина е от Велико Търново , а Николай – от Казанлък. Двамата живеят в София. Любовта им пламва преди пет години. Любопитното е, че въпреки че не живеят под тепетата, двамата са катетегорични, че това е любимото им място в България и ще се врекат във вечна вярност именно тук.

Всичко тръгнало от предложението за брак.

„Датата дойде с предложението. Тъй като Николай знае, че трудно ще избера ден, той ме опита дали ще се омъжа за него на 10.10.2020 г.  Аз казах „да” и веднага започнах да търся място в Пловдив, където да сключим брак. Видях, че едно от възможните места е Римският стадион, обадих се в Обредния дом и оттам ме увериха, че няма никакъв проблем и за датата, и за мястото”, разказа Валентина минути след края на ритуала.

Тя сподели, че началото на любовта й с Николай е повече от необичайно, точно както и решението да подпишат под тепетата, въпреки че и двамата имат родни градове, а живеят в столицата.

„Спечели ме на карти. Едно момче Иван трябваше да играе двойка пика, но вместо това сложи на масата двойка спатия. Така започнаха нещата с Николай”, шеговито се върна назад влюбената Валентина.

Противно на традицията,  29-годишното момиче не беше с бяла рокля, а с вишневочервена, от дантела и с гол гръб. Младото семейство Шаканови отбеляза тържествения ден в компанията на най-добрите си приятели, които им бяха и кумове. Купонът им продължава в любимия Пловдив днес.