Няма вкусно ястие без “Сол и пипер“ - качество, уют и истинска наслада за небцето

  • от PlovdivTime
  • 21:30, 16.06.2019

Прекрасна вечер, прекарана в компанията на учтив персонал, уютна винтидж обстановка, топлината на дървените орнаменти по стените и бутилки качествено вино. Ресторант “Сол и пипер” предоставя една истински изтънчена обстановка, която идеално допълва вкусната храна, излязла под ръцете на едни от най-добрите готвачи.

Ако сте чревоугодник, който непрестанно се чуди къде точно да задоволи изтънченото си небце, ресторант “Сол и пипер”, приютен от древния Пловдив, няма да предаде очакванията ви и определено няма да останете разочаровани.

Заведението предоставя най-доброто от сезонните продукти, отгледани с много любов в региона.

“Основната цел е да използваме свежи меса и свежи зеленчуци”, споделя собственика на “Сол и пипер” Николай Боруков.

Задължително и почтено място в списъка на всеки гастроном трябва да заеме вкусният тартар, приготвен от майсторите в “Сол и пипер”. Сочното канапе от телешко месо приютява в прегръдките си прясно пъдпъдъче яйце, а всичко това е подправено с ароматна горчица, златист зехтин и, разбира се - сол и пипер.

Ресторантът идеално се вписва в бохемския дух на древния Пловдив, който е Европейска столица на културата. Осем пловдивски ресторанта обединяват своите усилия, за да докажат, че древния град е напълно достоен за титлата и предлагат специално меню с оригинални блюда, които представят автентичния български вкус, приготвен с продукти, осигурени от МЕТРО България.

Ресторантите „Одеон“, „Сол и пипер“, „Операта“, „Марбея“, „Гастроном“, „Jump на реката“, “Torro Grande” и „Torro Boulevard“ представят ястия, приготвени специално за гостите на града през 2019 година, когато Пловдив е Културна столица на Европа.

Програмата е отворена за всички клиенти на МЕТРО, които искат да представят по запомнящ се начин кулинарните традиции на Пловдив и убедят туристите и гостите на града в предимствата на българската кухня.

За МЕТРО 2019 е специална година, в която компанията отбелязва своята 20 годишнина. „Всички знаят, че първият магазин на компанията бе отворен именно в Пловдив през 1999 г.“, казва Ангел Костадинов, управител на МЕТРО Пловдив. „Вече 20 години ние неизменно предлагаме на нашите клиенти от хотелския и ресторантския бизнес качествени хранителни продукти, за да подкрепим техния успех. Културната столица на Европа бе добър повод да разширим усилията си и започнем с партньорите си една ново начинание, в което автентичният български вкус и фермерските продукти, които предлагаме по програмата си „Отгледано с грижа в България“ да представят Пловдив и България по атрактивен начин.“