Най-известната филмова сцена в Пловдив - Сталоун, Шварценегер и Брус Уилис

  • от PlovdivTime
  • 14:41, 04.06.2022

В Пловдив рядко се снимат чуждестранни филми, но в последните 15-а години градът стана една от дистинациите, която вече е доста предпочитана за снимане на филми макар и от Египет и Индия. 

Определено най-известният филм, който е сниман в Пловдив е екшън поредицата на Силвестър Сталоун - "Непобедимите". Във втората част от поредицата Слай, Арнолд Шварценегер и Брус Уилис снимат сцена от филма на летище "Пловдив". 

"Непобедимите" събира най-големите екшън герои на Холивуд и освен много екшън има и доста чувство за хумор, а основните бъзици във филмите са свързани с кариерите на звездите. 

Такава е и сцената в Пловдив, където Арнолд Шварценегер казва прословутото си "I'll Be Back", с който стана световна звезда в Терминатор. Брус Уилис обаче му отвръща, че той се е връщал достатъчно и този път Уилис ще се завърне. 

В сцената на пловдивското летище освен Арни, Слай и Уилис участват и Жан-Клод Ван Дам, Чък Норис и Джейсън Стейтъм, което определено прави сцената с най-много звезди от Холивуд на едно място снимани в Пловдив. 

Сцената е снимана през 2011-а година, а филмът излезе през 2012-а година. 

Иначе самият филм "Непобедимите" се снима основно в България. В последната четвърта част обаче не бяха планирани снимки в Пловдив.