Мулти култи китчън представя в Пловдив тайните на кухнята от Северна Италия

  • от PlovdivTime
  • 17:11, 11.06.2019

Проектът „Мулти култи китчън“ продължава събитията и през 2019 г. като част от програмата на „Пловдив –Европейска столица на културата“.  В Пловдив те ще са през месец юни. На 15 юни от 16ч. в пространството на „Англия кафе“, ул. „Лозенград“ 12, ще се проведе детска работилница „Heal the World”, която е съпътстващо събитие към Мулти култи китчън. Входът е свободен, с предварителна регистрация .

Този път каним децата на среща с Кийт Кели от Англия. С него ще нарисуваме и декорираме свои специални бутилки за многократна употреба. Всеки от участниците ще вземе със себе си изработения продукт. С това целим да възпитаме у децата и мисълта за последиците от замърсяването на околната среда и опасностите от повишаването на количеството боклук, което хората оставят в природата.

Освен че Кийт Кели е страхотен преподавател и консултант, той е и социално отговорен човек, който активно подпомага Сдружение „Паралелен свят“ за лица с интелектуални затруднения.

Затова отправяме молба към участниците да носят със себе си по един предмет от стъкло, който също ще декорират. Този предмет ще остане в Англия кафе, за да се продава с благотворителна цел.

Кийт Кели е съсобственик, управител и учител. Работи като специалист по методи за билингвално обучение, пътува по света изнася лекции и прави семинари по билингвално образование. Автор е на учебни материали към много издателства по света. Пише редовно за билингвално обучение. Редактор е на www.factworld.info, която е мрежа за учители, работещи в сферата на билингвалното образование.

На 29 юни от 12 до 14 часа в ресторант „Малкият двор“, ще се проведе и основното събитие Мулти култи китчън, посветено на италианската област Фриули. Италианецът Енцо де Тони ще приготви четиристепенно меню с продукти директно от фермерски производители в Северна Италия. Той ще разкаже за историята и културата на региона.

Проектът „Мулти Култи китчън“ представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията се реализират в Пловдив и  Пазарджик през 2018 и 2019 г.

Фотография: Илюстративна