“Молец“ с уникален акустичен концерт в Plovdiv Event Center

  • от PlovdivTime
  • 14:58, 20.12.2023

Хитовата банда Молец ще изнесе много специален предколеден акустичен концерт в Plovdiv Event Center на 22 декември от 20.30 ч. Поради големия интерес вратите на центъра за изкуства отваря врати в 19.30 ч.

„Идваме с музиканти и ви чакаме там. Искаме ви елегантно спретнати”, канят Кристиян Макаров и Юлиян Славчев. 

Само за две години талантливите момчета от популярния дует успяха да се превърнат в едни от най-харесваните и обичани млади артисти на българската сцена. 

А началото не е такова, колкото и да звучи невероятно към днешна дата. И Крис, и Юлиян си спомнят първото им излизане на сцена. Подгряват концерт на Руши Виденлиев и единствените 20 човека, които ги аплодират и танцуват, са техните приятели.

Само един хит обаче променя нещата – сингълът им „Мед” излиза през 2021 г. и ги прави популярни.  Така се стига и до 2023 г., когато на церемонията на Годишните музикални награди в Пловдив спечелиха цели четири награди - „БГ дует“, „БГ дебют“, „БГ видеоклип“ (за „7 дни“ с автор Крис Захариев) и „БГ текст“ (за „7 дни“ с автор Крис Макаров и Юли Славчев).

Двамата, освен че стоят зад един от най-интересните музикални дуети в последните години, са и интересни личности. Кристиян Макаров е завършил Художествената гимназия в София и по думите на негови съученици рисува изключително добре. Снима се във филми -  “Пътят към Коста дел Маресме" и "Пътуващо Кино", играе в театъра в мюзикълите "Йоан - синът на гърма” и "Звездите на Венеция", изявава се в проекти на дипломиращи се режисьори. 

През тази година двамата се снимаха и в късометражния дебютен филм на Диляна Данева „Парти бус”. А там си партнират с режисьора Станимир Трифонов и шеф Петър Михалчев. И Крис, и Юли признават, че харесват и театралната сцена, обичат да пишат. Избрали музикалната кариера, защото събира и музика, и сцена, и писане.

И ако се чудите защо някой би кръстил групата си на досадното насекомо, което се храни с дрехите ни, то грешите. Всъщност с думата „молец” е производно на „молещ се човек”. Вярата е другото нещо, което свързва Крис и Юли, които се познават още от деца.

Двамата идват в Пловдив с обещание за незабравим купон с песните им, сред които най-големите им хитове Мед ,Еуфория,7 дни, Голям, Там ли си, Има кой, Случки, Силна, Аз и ти, Цялото време, Бял лист, Бисер, Прощално, Чай, Изтръпвам, Хайдути, Вечери, Песен за колата.