Много смях с триото тенори на българския стендъп в Plovdiv Event Center

  • от PlovdivTime
  • 10:38, 09.11.2023

Триото тенори на българската стендъп комедия - Димитър Иванов-Капитана, Георги Кючуков и Димитър Донски, излизат в пълен комплект на 9 ноември от 21 ч. в Plovdiv Event Center.

При вас пристига шоу, което е живото доказателството, че в България вече има комедия на световно ниво. Пикантният хумор на Донски, съчетан с неповторимият стил и динамика на Кючуков, допълнен с брилянтното сценично присъствие на Капитана, ще ви докарат до пристъпи от смях. Не пропускайте тяхното дългоочаквано завръщане в Пловдив.

Капитана е завършил "Актьорско майсторство за куклен театър" в НАТФИЗ в класа на големите проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов. Носител е награда за главна мъжка роля в спектакъла "Разкази от Бъчвата" на Международния куклено-театрален фестивал "Пиеро". От 2012 г. е актьор в трупата на Столичния куклен театър. Участва в знакови спектакали като "Бурята" на режисьора Катя Петрова, "Жокер" на режисьора Петринел Гочев и други. Спечелва вниманието на публиката след участието си в "Шоуто на Слави", където се явява за кастинг за актьори. Представя хумористичен скеч с Бай Тъньо. Гологлавият водещ му поема обучението по вентрилоквизъм в чужбина и така Димитър се среща с най-добрите американски и словашки вентролози. Капитана се превръща в първия български вентролог и стендъп комик. С Бай Тъньо и Истерия Петрова обикалят България и трупат популярност. Днес е едно от най-популярните лица на клубната комедийна сцена.

Георги Кючуков е първият носител на голямото отличие на Golden Mic Stand-up Comedy Awards. През последните години той е сред най-разпознаваемите лица на стенд-ъп сцената в страната, а самоиронията и хуморът му често са причина за пълни клубове по време на изявите му. Заради умението си да разсмива публиката, той е обявен за "кмет на стендъпа".

Третият в триото - Димитър Донски, се връща от Щатите, за да се развива на българската комедийна сцена. Освен успешен клубен артист, той е и сценарист.

Шоуто не се препоръчва за лица под 18 г.