Лошо време беляза третия ден на „Панаира на занаятите“, посетители и майстори се усмихнаха на дъжда

  • от Соня Желязкова
  • 18:06, 17.09.2022

 

Лошо време възпрепятства третия ден от есенното издание на „Панаира на занаятите“ в Пловдив. Десетки занаятчии и майстори се наложи да опаковат с плащове сергиите си, за да предпазят авторския си труд от дъжда.

„Времето не е на наша страна. Въпреки това не може да провали настроението ни“, заяви с усмивка Стефан Бобевски, докато прибира творбите си. Той е производител на чанти от естествена кожа, всички с уникална бродерия от шевици.

Именно българската шевица – кодът за паметта, е темата на четиридневното издание на панаира. Малките сергийки обаче представят широк спектър от таланти. Сръчните ръце на над 20 майстори и калфи от цяла България потапят в света на дърворезбата, макрамето, стъклописа, плъстенето и още много други.

Оказва се, освен от тайнството на изкуството, посетителите се запленяват и от храната, предлагана от първото издание на новия фестивал „Гурмето под тепето“. Хит определено стана порцията пълнен комат, за който се образуваха опашки.

Един от най-щастливите консуматори пък се оказа опашат четириног приятел. Той успя да си измъкне парче свинско от хранещите се само с поглед.

Лошото време прогони част от посетителите на фестивала, докато други намериха подлон с някои от къщите в Стария град, където в момента са изложени различни експозиции. 

Припомняме, че фестивалът откри на 15-ти и ще остане на ул. „Съборна“ в Стария град до неделя. 

Галерия: 

 Галерия: