“Кошмари в кухнята“ и “MasterChef “си дават среща в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 17:20, 05.03.2019

12-aта Национална кулинарна купа на България 2019 г. ще се проведе на 19 и 20 април в Международния панаир в Пловдив. Събитието се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи и е под егидата на Министерството на образованието и науката. Партньори на форума са Асоциацията на сомелиерите в България и Българската асоциация на барманите.
По време на състезанията публиката ще види интересни дисциплини и нови предизвикателства. Освен класическите дисциплини за „Най-добър Кулинарен отбор на България", „Най-добър Готвач на България", „Най-добър Сладкар на България", също така ще се проведе и годишната надпревара за „Най-добър Пицар на България".

Основен акцент в Национална кулинарна купа на България 2019 ще е Панорамата на професионалното образование, което се провежда традиционно под егидата на Министерството на образованието младежта и науката и Българската асоциация на професионалните готвачи.

Ще бъдат проведени състезания в категориите за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар/сладкар” и “Най-добър млад сервитьор“. 

Повече информация, записвания и новини относно новите инициативи и дисциплини, свързани с развитието на единствения Национален кулинарен конкурс в България, можете да потърсите на сайта на събитието.