Колодрума на крака за великата Лили Иванова на наградите на БГ Радио

  • от Ива Модова
  • 22:47, 27.05.2023

"Благодаря на БГ Радио. Всички трябва да пускат само българска музика. Най-скъпата ми награда сте вие - моята публика." С тези думи се обърна към публиката в зала "Колодрума" примата Лили Иванова. Тя вдигна залата на крака още с появата си на сцената първо, за да пее, а после и да получи приза "Най-велик изпълнител за всички времена", награда, която се връчва за първи път.

Шоуто започна с обръщение на кмета Здравко Димитров, излъчено на видео стена. Той подчерта, че е гордост градът да бъде домакин на церемонията и че Пловдив е родил не една или две звезди на нашата и световната сцена.

Първото музикално изпълнение бе на Владимир Ампов-Графа, който излезе на сцената заедно с великолепните певици от "Мистерията на българските гласове". След това ритъма на шоуто пое водещият - актьорът Юлиян Вергов. Церемонията мина под знака на мотото "Бъди какъвто си" - една от емблематичните песни на група "Тангра".

Първата награда за "БГ дует" отиде в група "Молец". Връчиха я зам.-кметът Пламен Панов и знаковите пловдивчани и звезди на естрадната сцена братя Благовест и Светослав Аргирови. Наградата за "БГ песен" отиде да дуета на Миро и Алма, получиха я от певицата Вики Георгиева. Любо Киров спечели категорията "БГ албум" за "Целуни ме", наградиха го Софи Маринова и Дони. Папи Ханс и Орлин Павлов пък отличиха Михаела Маринова в категорията за "БГ изпълнителка".

"Благодаря ви, тази награда означава много за мен. Тя е мотивация, показва, че съм във вашите сърца", каза талантливата певица.

След нея на сцената се качиха Ваня Щерева и Мила Роберт, които връчиха приза за "БГ дебют", който отново отиде при хитовите"Молец".

Публиката отново се изправи на крака, когато Миро и Мария Илиева изпълниха премиерно баладата си "Ако утре няма днес". Певецът припомни, че се е заканил да направи дует с миналагодишния победител и изпълни заканата си. Двамата направиха незабравимо шоу с два рояла. Мария свиреше на черен, а Миро - на бял.

Призът за "БГ група" отиде при "Керана и космонавтите", а под бурните аплодисменти на публиката радиоводещите Богдана и Симо връчиха третата поред награда за вечерта на група "Молец" този път за "БГ текст" за "7 дни" с автор Крис Макаров и Юли Славчев.

"Благодарни сме на вас, на бога. Искам да предизвикам хората да пишат. Защото сме имали велики текстописци и пак ще има", казаха наградените.

"Молец" зарадва публиката и с изпълнение наживо, след като без съмнение се оказа големият победител на церемонията в Пловдив. След тях на сцената отново се качиха Миро и Алма, които получиха втората си награда - този път в категория "БГ комбинация".

И за да бъде триумфът им пълен, "Молец" получиха приза и в раздел "БГ видеоклип".

Авторът на видеото Крис Захариев брагодари на дядо си, който бе дошъл до Пловдив специално за церемонията.

Призът за "БГ вдъхновител" на името на Анна-Мария Тонкова отиде при забележителния текстописец Александър Петров.

"Искам да ви пожелая да сте каквито сте и правете каквото обичате", каза маестрото. След това неговата емблематична песен "Бъди какъвто си" закри церемонията.