Испанско и холандско пиво “дебютират“ под тепетата, тонове бира се леят в Капана

  • от PlovdivTime
  • 18:18, 20.06.2019

Петнадесет пивовари гостуват в Пловдив за третото издание на фестивала за крафт пиво „Две-три бири фест". Любителите на пивото ще имат възможност да посетят фестивала на 22 и 23 юни. Събитието ще се проведе на паркинга пред търговски център "Хали". Участниците са както познати от предишните издания, така и съвсем нови за формата изложители. Двете чуждестранни пивоварни – испанската The Flying Inn и холандската Kompaan ще представят бири, непредлагани до момента в България.

От българските участници нови за формата са морските Beer Bastards, Dogma България, Beer Box и Пивотека с премиера на първата им собствена бира – Хала.

Двата фестивални дни са разделени тематично, като първият е изцяло посветен на пивото и ще завърши с прожекция на филмовата лента за американската крафт култура на пивото - „Кръв, пот и бира". Тя разказва историята за огромния успех в производството на крафт бира, както и драматичното пътешествие на две пивоварни. Почетни гости ще бъдат режисьорите – Алексис Ървин и Чип Хидън, които ще долетят специално от слънчева Калифорния, за да презентират филма си и да разкажат повече за хмеловия елексир отвъд Океана.

В неделя крафт биреният бар „Котка и мишка" ще стане арена за турнир по холандската игра Sjoelback. За доброто настроение ще се грижат гостуващи DJ в специално изградена за това зона.

Събитието ще протече под формата на дегустация. Посетителите ще имат възможност и да закупят бутилки по време на фестивалните дни.