Грузински чаши от рог и индонезийска маска за Зико от танцьорите от Фолклорния фест

  • от Мария Луцова
  • 12:21, 26.07.2023

Уникални ръчно изработени грузински чаши от рог, автентична индонезийска маска, красив плакет и специална кутия, украсена с цветя - това бяха само част от подаръците, които кметът Здравко Димитров получи от участниците във Фолклорния фестивал на традиционна церемония в Общината.

"Ние в Пловдив можем да посрещаме много топло. Традицията на фестивала продължава вече 27 издания. Пловдивчани са много интелигентна публика, виждате с какво уважение и внимание ви посрещат. Благодаря ви от тяхно и от мое име. Градът ни по принцип е топъл през лятото, но сега е много горещо. Сигурен съм, че още повече хора щяха да дойдат да ви гледат", обърна се градоначалникът към гостите в началото на събитието.

Всички те бяха единодушни, че са изключително доволни от посрещането, от грижата за тях и силно впечатлени от красивата архитектура на Стария град и, разбира се - от Античния театър.

"И е горещо, но и отношението е горещо", споделиха гостите от Мексико. Поляците също изразиха възхита от Античния театър. Признаха, че съставът им е гостувал на много места, танцувал е на много сцени, но тази в Пловдив е била специална.

Грузинците, които са в града с делегация начело със заместник-кмета на Шоакеви Мириам Абашидзе и местния депутат Георги Кекеридзе, също бяха впечатлени от красотата на Стария град.

"Благодарим ви, че давате посока, че ни събирате, че създавате общност",споделиха и гостите от Гърция.

 

Kоментари

коментар
Кур за Зико
17:51, 27.07.2023
Отговор

Да му еба майката на Зико