Годишно модно ревю на специалност „Дизайн на облеклото“ при АМТИИ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 16:14, 05.06.2022

 Шест дипломанти от АМТИИ ще покажат своите дизайнерски вдъхновения в първата част на станалото традиционно “Line up” ревю на 7 юни от 18.30 ч. в Градската художествена галерия на ул. “Княз Александър I” 15 в Пловдив.

"Предизвикателство пред завърващите  четвъртокурсници е било сами да избират фокуса на дипломната колекция, като доловят и анализират търсенията на съвременния зрител и потребител в днешната среда на изненади и промени", споделя ръководителят на курса доц. д-р Динка Якимова-Касабова с асистенти инж. Ани Дончева и Виктория Колева.

Тези изпитания стоят пред Божидар Петров с колекцията „Urban jungle“, Фиген Мехмед с „Desert rose“, Гергана Атанасова с „Преплитане“, Яна Ананченко със „Splash of Fountains“,  Айджан Онбаши с „Ау-Кау“ и Джесика Ризова с „Легенда за един войн“.

Във втората част на модното събитие свои модели ще представят студенти от втори и трети курс с визуална интерпретация на учебни задачи като „Мода и архитектура“, „Relax & Relux“, „Исторически препратки“ и „Нови тенденции“. Това са колекциите на Амест Глнджян - „Destruction“, Богомила Дановска - „60‘s“, Даниела Делева - „ Dome“, Димитра Зяпкова - „Relax&Relux“, Доника Паланкова - „Chillax" и сестрите Рени и Ани Хаджиеви с колекцията „Бетон“.

Модният форум е традиционно събитие в рамките на годишната изложба на факултет „Изобразителни изкуства“към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.