“Гласът на България“, “Един за друг“ и интересни филми по телевизиите днес

  • от PlovdivTime
  • 14:19, 15.03.2020

Извънредните мерки за преборването с  коронавируса ще ни направят доброволни затворници в собствените ни домове в името на здравето на целия български народ. Хубави книги, качествена музика и телевизия – това са най-обичайните забавления, които могат да осмислят времето ни. Ето какви акценти са избрали в програмите си българските телевизии.

Борбата за спечелване на талантливи гласове в най-гледаното музикално риалити продължава в неделя вечер от 20 часа по bTV, когато Михаела Филева и Камелия ще покажат силата на женската коалиция. Тактиката им за взаимна подкрепа при привличането на най-гласовитите участници ще даде резултати, а Графа и Иван Лечев ще се изправят един срещу друг в битка за два неподражаеми гласа.

Сред многото надарени претенденти за титлата „Глас на България“ категорично ще се отличи една певица, която след дълги години опит като беквокалистка за първи път събира смелост да излезе на сцената сама. Участник от Еквадор ще трогне публиката с история за любовта, която среща в Ню Йорк и го води в България, където работи в детска градина, докато се опитва да се реализира като музикант. Най-забавната народна певица ще се бори да обърне поне един стол с първо самостоятелно изпълнение на голяма сцена, за което залага на една от най-красивите български песни - „Притури се планината“.

Участие в „Гласът на България“ ще раздели две млади момчета от Бургас, които ще изберат да се явят в кастингите на тъмно поотделно, а не като група. Интересен изпълнител от Скопие ще покаже любовта си към госпел, джаз и фънк музиката, която усеща още като дете в църквата, където баща му е пастор. Млада математичка ще припомни на Михаела Филева ученическите й години, когато самата тя е била посветена на математиката, а финалното изпълнение в епизода ще изправи на крака жури и публика, запленени от изключителната грация и талант на красива участничка от София.

Другата национална телевизия – Нова, също залага в праймтайма си на риалити.  “Един за друг” е най-новият риалити формат в ефира. 10 двойки залагат на силната връзка помежду си, за да докажат, че когато са заедно са непобедими. Колко добре се познават и дали ще се променят отношенията им, зрителите ще проследят заедно с Емил Чолаков. Днес ще стане ясно коя двойка не се е справила добре и ще отпадне от състезанието.

БНТ пък ще излъчи българската филмова класика „Шведските крале”. Лентата на Людмил Кирков е от 1967 г., участват Кирил Господинов, Асен Георгиев, Цветана Манева, Хиндо Касимов, Константин Коцев. Началният час е 21 ч. От 22 часа пък започва „Носталгия” на Андрей Тарковски с Олег Янковски, Ерланд Йозефсон, Домицияна Джордано. 

ФИЛМИ: 

19.10 ч., НВО – Rampage: Унищожителите”, режисьор Брад Пейтън
21 ч., Кино Нова – „Помпей” , режисьор  Пол У.С. Андерсън
21 ч., НВО – „Крадец и измамник” , режисьор Мат Аселтън
21 ч., bTV Cinema – „Джурасик парк II:Изгубеният свят” , режисьор Стивън Спилбърг
22 ч., Нова тв – „Американски убиец”, режисьор Майкъл Куеста
22.30 ч., bTV – Хелбой II: Златната армия”, режисьор Гийермо дел Торо
23.30 ч., bTV Cinema – „Джойлийн”, режисьор Дан Айърланд
23.35 ч., НВО – „Отмъстителите: Краят”, режисьор Антъни Русо