Десетки посетиха Музея на авиацията край Пловдив СНИМКИ

  • от PlovdivTime
  • 14:34, 15.10.2023

Военновъздушните сили на Българската армия отбелязват 111 години от първия боен полет. Специални събития имаше в Музея на авиацията край Крумово. Десетки посетители се възползват от хубавото време, за да се докоснат до експонатите в музея. 

Всички посетители имаха достъп до самолетите МИГ 21, АН 2 и вертолет Ми 24.

Посетителите тук могат да видят новата фотодокументалната изложба „Куполи в небето“, която проследява развитието на парашутизма в България.

Предвидени са безплатни музейни турове във вътрешната и външна експозиция, а от 13.00 до 15.00 часа любителите на играта „Морски шах“ ще могат да изпробват уменията си.

През целия ден за най-малките посетители ще се организират забавните образователни игри „Мисия Марс“ и „Летец- откривател“, които ще предизвикат състезателния дух на децата и ще ги запознаят съответно с любопитни факти за планетата Марс и с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната експозиция на музея.

Гостите могат да видят и пилотската кабина на изтребителя "Миг-21 Бис". Моделът е последната модификация на най-масово разпространения самолет у нас. Той е бил на въоръжение в Българските военновъздушни сили. Летял е на летище Граф Игнатиево и от няколко години е експонат в Музея на авиацията.

Галерия: