Демонът Хелбой се ражда в Братската могила в Пловдив (Видео)

  • от Благовест Андонов
  • 17:00, 01.03.2019

Анунг Ун Рама, известен като Хелбой, се ражда от недрата на Братската могила пред погледа на нацисти, търсещи окултни сили.  Така започва новият трейлър на касовата продукция  Hellboy, която е reboot на поредицата.

Филмът, на който се възлагат големи надежди, ще излезе на кината през април, а снимките му продължиха повече от две години. Холивудският екип бе окупирал района на Братската могила през ноември и октомври 2017 година. Освен в България, другата част от филм бе заснета във Великобритания.

 В главните роли са  Дейвид Харбър и Мила Йовович.  В каста за холивудския филм личи името на няколко българи. Сред тях е  Тихомир Винчев, който се е снимал и в „Непобедимите 2“, „300: Възходът на Империята“ и „Непобедимите 3“. Също така и Атанас Сърбев, участвал в  „Хитмен” и „Механикът”.

„Хелбой 3“ е на сценаристите Андрю Косби (тв сериалът „Еврика”), Кристофър Гордън (видеоигрите след сериала „Бъфи, убийцата на вампири“) и Майк Маньола (създател на кино поредицата „Хелбой“). Режисира се от Нийл Маршал, популярен от телевизионни сериали като „Игра на тронове”, „Западен свят” и „Ханибал”.