Дегустираме уиски за половин милион от днес

  • от PlovdivTime
  • 11:39, 09.11.2018

Уиски за над 500 000 лева ще се дегустира в Пловдив от днес до неделя. Това ще се случи по време на първия по рода си фестивал в Източна Европа.  Тази вечер от 17 часа в хотел Империал започва първото специализирано регионално уиски шоу OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 BULGARIA. То ще предостави достъп до над 200 стари и редки, колекционерски бутилки уиски, които ще могат да се опитват срещу определена сума за  всяко едно от тях.

На щандовете ще бъдат налични специално отлежали лейбъли - между 30 и 50-годишни дестилати.  Сред редките видове са и бутилирани преди повече от 40 години.

 Уискитата идват директно от държавите с най-дълги традиции в производството на любимата на милион напитка -  Шотландия, Ирландия и  САЩ, както и страната, правеща фурор в последните години в производството на уиски -  Япония.

Тази събота, 10 ноември, в хотел Империал световноизвестният уиски критик и журналист Джим Мъри ще проведе две изключително интересни лекции. Първата ще запознае слушателите с уиски индустрията, уиски журналистиката и начина, по който човек става световно име в уиски Вселената. Тя ще представи последното издание на „уиски библията” – Whisky Bible 2019. Втората късна сесия ще предложи изключително интересно изживяване – дегустация на 5 уискита, избрани от Джим Мъри, която самият той ще води и то така, че до последно неговата селекция ще е неизвестна на публиката.

Ценителите на напитката ще могат да опитат изключителни неща, като стойността на всички отворени бутилки ще надхвърли 500 000 лева!

OLD & RARE WHISKY SHOW 2018 се провежда в хотел  „Империал” и стартира на 9 ноември, петък в 17 часа и продължава до неделя, 11 ноември.