Благотворителен търг събира средства за Детската хирургия на УМБАЛ “Св. Георги“

  • от PlovdivTime
  • 19:53, 04.12.2018

Благотворителен търг с картини на десет от най-изявените пловдивски художници ще се проведе на 12 декември от 15 ч. в аудиторния блок на Медицински университет-Пловдив. Събраните средства ще бъдат предоставени на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" за закупуване на инфузомат (високотехнологичен уред за вливания на разтвори).

Инициативата се осъществява за втора поредна година и се организира съвместно от Обединението на жените социалистки - район Централен, Младежката организация на БСП - Пловдив и Медицински университет - Пловдив. Координатор на младежите социалисти е хирургът д-р Любомир Паунов, а на Обединението на жените социалистки - Ангелина Божилова.

В търга ще участват картини на Вихра Григорова, Иван Поповски, Васил Стоев, Стефано Поповски, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Кирил Иванов, Моника Романска, Георги Терзиев. Платната ще бъдат изложени още на 10 декември след 14 ч. Всеки, който няма да има възможност да участва в търга, може да закупи избраната картина на начална цена преди това!

„Всички ценители на изкуството и колекционери са добре дошли. Миналата година беше събрана сумата от 2400 лева за Отделението по Онкохематология в университетската болница. Надяваме се тази година акцията да бъде още по-успешна”, казват организаторите на благородната инициатива.

Kоментари

коментар
Лили
22:32, 04.12.2018
Отговор

Браво на д-р Паунов и всички други заедно...