Строят сцената за откриването на „Пловдив 2019” още от декември
Това означава, че булевардът ще бъде затворен поетапно още от Коледните празници до кулминационното събитие на 12 януари, обяви кметът Иван Тотев
11:28, 10.10.2018555 пъти

от Благовест Андонов

Строежът на голямата сцена на „Цар Борис III Обединител” за откриващото събитие на Европейска столица на културата  ще започне още през декември, обяви кметът Иван Тотев.  Това означава, че булевардът ще бъде затворен поетапно още от Коледните празници. Официалното откриване на най-мащабното културно събитие в България е на  12 януари 2019 г. и екипът на фондация „Пловдив 2019” работи на пълни обороти за реализацията му. 

Тъй като живото излъчване по БНТ не може да бъде повече от 40 минути, церемонията ще се вмести в не повече от час, а после присъстващите пловдивчани и гости на града ще продължат да се забавляват на място.

Предвижда се програмата да бъде дълга и разнообразна, за да допадне на всеки вкус. Тя ще бъде разгърната не само на централната сцена, а и в Капана, по Главната, в Тютюневия град и в други зони.

Всъщност събитията от откриването на културния проект Европейска столица на културата започват още от 11 януари и ще продължат до 13 януари включително. В рамките на дългия уикенд на множество открити и закрити сцени и публични пространства  ще се случват културни прояви.

В кулминационния спектакъл на 12 януари ще има съчетание на музика, светлина и танц, а цялата концепция ще бъде подчинена на програмата, с която Пловдив спечели домакинството на Европейска столица на културата.

Очаква се в откриването да се включат над 1500 участници от България и чужбина.

Коментари от FACEBOOK