Грандиозен "Орфей" на Стефано Пода в Пловдив през 2019-а
Фантастичният италиански режисьор, художник и хореограф се завръща под тепетата за откриването на Opera Open в годината, когато градът ни е Европейска столица на културата
11:48, 14.09.2018155 пъти

Италианският режисьор, художник и хореограф Стефан Пода ще поднесе още един вълнуващ спектакъл на пловдивската публика след „Силата на съдбата”. През 2019-а като част от изданието на фестивала Opera Open – един от ключовите форуми в програмата на Европейска столица на културата-Пловдив 2019,  талантливият италианец ще постави спектакъл, вдъхновен от културното наследство на траките, земите на Орфей, древните езически ритуали като нестинарството.

Пода бе на двудневно посещение в Пловдив и е казал „ да” на организаторите за мащабния проект.

Така през 2019-а Opera Open ще бъде открит с премиерния спектакъл „Орфей”, който ще обедини класическа музика, античното наследство, тракийската митология, етносите и съвременния пулс на многоликия Пловдив.

Спектакълът ще бъде създаден специално за програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

През 2017 година Стефано Пода представи своя прочит на гениалната Вердиева творба "Силата на съдбата" и бе очарован от въздействието на античната сцена и от професионализма на артистите и музикантите от пловдивската опера. Сега Пода се завръща отново под тепетата. 

Докато беше в Пловдив Стефано Пода посети Оперната Гала от Класик Open Air и с интерес проследи случващото се в балетната зала, където репетираха танцьори от 10 страни заедно със солистите на Болшой театър за "Лебедово езеро". 

Преди да пристигне в Пловдив Пода постави  "Ромео и Жулиета" в Китай.

Коментари от FACEBOOK