Наско Хранов продаде за часове най-“вкусната“ си изложба
Едно от платната на художника бе откупено от дирекция “Култура“ и стана част от фонда на Община Пловдив
11:27, 14.09.201857 пъти

от Парашкева Иванова

При огромен интерес премина откриването на изложбата на художника Атанас Хранов в галерия Филипополис. Ценители, колекционери и приятели на артиста се събраха, за да се насладят на една от най-"вкусните" изложби на автора. Макар че и в други негови платна могат да бъдат забелязани черешки, ягоди или резени диня, в този цикъл художникът е създал истински натюрморти, макар и далеч от класиката в този жанр. 

Опитът очевидно се понрави на гостите, защото два часа след откриването на експозицията, 90% от картините бяха откупени. През последните години се набюдава засилен интерес към произведенията на определени автори както от страна на колекционерите, така и хора с възпитани естетически възприятия. Последната изложба на Атанас Хранов и експозицията на Илиян Савков, разпродадена часове след откриването й в "Aeterna" , са доказателство за истински ренесанс сред ценителите. 

Новите герои на Наско Хранов - Малкият Икар и Фрида Кало, се вписаха без проблем в компанията на по-старите Влюбеният леопард, Пътуващият майстор и др. 

Едно от платната бе откупено от дирекция "Култура" и стана част от фонда на Община Пловдив. Гости на изложбата бяха турският консул Хюсейни Ергани и г-жа Шенар Бехар, които не скриха възхищението си от видяното. Главният прокурор Сотир Цацаров, който празнуваше рожден ден в ресторdнта до галерията, също прояви интерес към платната. 

Коментари от FACEBOOK