Възпитаничка на Математическата муза на световните дизайнери
Пловдивчанката Павлина Енева, която дефилира за Emporio Armani, Dolce&Gabbana, Philipp Plein, е влюбена в рисуването
13:16, 07.07.2018605 пъти

Фотография: Личен архив

Интервю на Невена Вранчева, TrafficNews.bg

Тя е красива, известна и повече от успешна, отличен математик и вдъхновен художник.  Отгоре на всичко е и пловдивчанка. Нейното име е Павлина Енева и е възпитаничка на Математическата гимназия в Пловдив. В момента чаровната дама живее в Милано, въпреки че пътува постоянно, и става един от най-успешните модели в цял свят.  Участва в седмиците на модата в Ню Йорк, Милано, Париж, Лондон и Барселона.

Красавицата снима кампании за модната империя Dolce&Gabbana, за Bershka, както и модни сесии за изданията на Harper’s BAZAAR, Marie Clair и ELLE Испания. По света Павлина Енева е представлявана от най-обрите. Пловдивчанката е обиколила почти целия свят, но мечтата й е един да посети Австралия. На модните подиума тя застава редом до едни от най-големите имена в и казва, че това усещането е страхотно, защото това донякъде показва прогреса в нейната работа. 

- Здравей, Павлина! Разкажи ни накратко за себе си и за живота си в България преди кариерата на модел? 

- Здравейте! На 25 години съм и съм завършила Математическата гимназия в Пловдив. Преди да започна да се занимавам с мода, съм тренирала спортни танци около 10 години и общо взето фокусът ми беше върху тях.  А едно от хобитата ми е да рисувам! 

- Кога направи първите стъпки на модния подиум? 

- Бях на 17, когато случайно една агенция се свърза с мен - така започнах. Не след дълго подписах договори с чуждестранни модни агенции и започнах да пътувам. Всичко се случваше от само себе си и беше като сън за мен. 

- Мислиш ли, че професията ти е доходоносна в България? 

- Много е индивидуално. Със сигурност е заплатена, но не мога да кажа дали би била доходоносна за всеки. 

 - За кои известни марки си дефилирала и какво е усещането да си на модния подиум заедно с едни от най-големите имена от този бизнес? 

- Във всяка една професия, човек се старае да прогресира, по същия начин бих казала, че се чувствствам и аз! Усещането е страхотно, защото това донякъде показва прогреса в моята работа. Дефилирала съм за Emporio Armani, Vivienne Westwood (многократно) , Philipp Plein, Jeremy Scott, Yohji Yamamoto, Roksanda, Daks и много други. 

 - Ти си и лице на много от тях, свикнала ли си вече да се виждаш по корици и билбордове. Вълнуваш ли се все още щом видиш снимкитe си? 

- Определено съм свикнала, но има и доза вълнение в мен. Все пак бих казала, че вече го приемам като нещо обичайно. 

- Обиколила си много държави по света! От коя си останала най-силно впечатлена и коя е следващата дестинация, която мечтаеш да посетиш? 

- Навсякъде ми харесва, но най-силно впечатлена останах от Испания или по-конкретно - от Барселона. Това е едно от любимите ми места, а дестинацията, която искам да посетя е Австралия. Всъщност местата са много! 

- Да те върна в родния Пловдив. Предстои ни да бъдем Европейска столица на културата,  какво трябва да видят туристите тук? 

- Пловдив е един прекрасен град, който аз много обичам. Той е богат на история и култура, няма как да не остави един хубав спомен и в останалите. - Опитвам се всеки път, когато ми се отдаде възможност, да се прибирам у дома, но за съжаление не е често. На този етап от живота си не мога да кажа дали бих живяла отново в България. Всеки път, когато съм си в Пловдив, обичам да ходя на любимите си места – тепетата и Стария град.  Няма по-хубави места от тези, където да се зареди човек. 

- Ти изглеждаш впечатляващо! Как поддържаш формата си и тежка ли е короната на красотата? 

- Не полагам много усилия в последно време. Но със сигурност обичам дългите разходки и не обичам да прекарвам дълго време вкъщи. 

- Изкушаваш ли се понякога да хапваш вредна храна? 

- Определено! Обожавам сладките храни! Както се казва, винаги има място за десерт. 

- Имало ли е ревю или фотосесия, на която си отказвала? 

- Да, имало е и такива. 

БЛИЦ:

Първото нещо, което правя сутрин е… Кафе. 

Никога не излизам от вкъщи без… Телефона си. 

Любимата дреха в гардероба ми е… Удобна. 

Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Casual. 

Моите любими дизайнери са… Gucci, Givancy, YSL и други... 

Най-голямото удоволствие е… Когато рисувам. 

Най-вълнуващият човек, който някога съм срещал е… Точно като мен. 

Последното нещо, което търсих в Google беше… Асцендент. 

Какво ми взимат „светлините на прожекторите“… Времето с близки и приятели. 

Козметиката, която използвам е... Всякаква. 

Нещото, което винаги съм искала да направя e… Да скоча с парашут. 

Парфюмът, който отлично ме описва е… Calvin Klein Euphoria.

Коментари от FACEBOOK