Проектът за площад „Централен” ще е готов в края на 2018 г. евентуално
Затварят през лятото подлеза на ул. „Гладстон” за голям ремонт
13:59, 13.06.2018964 пъти

През следващата седмица вероятно ще бъде подписан договорът с фирмата, който ще изпълнява на реконструкцията на площад „Централен“, съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. Първо ще се ремонтира подлезът на улица „Гладстон“, тъй като за него има готов технически проект. В момента се обсъжда дали улицата да бъде затворена за три месеца. 

При гаранции от фирмата, че ще изпълнят съоръжението на „Гладстон“ по цялата му дължина до „Цар Борис Трети“ за три месеца, улицата ще бъде затворена за цялото лято, допълни градоначалникът. Паралелно с това започва работа по проектирането на площадното пространство.

Тотев очаква проектът за реконстрякцията на площада да е готов и одобрен до края на годината. Реално строителните дейности на площада ще започнат след официалното откриване на Европейска столица на културата на 12 януари.

Кметът съобщи също, че продължават съдебните дела със собствениците на частния имот на площад „Централен“. 

В краен случай общината може да започне  процедура по отчуждаване на имота. В процеса на проектиране на реконструкцията на площад „Централен“ ще включим и този имот, уточни кметът.  

До 15 юли ще приключат изцяло ремонтните дейности по булевард „Руски“. В средата на следващия месец трябва да бъде завършен и булевард „Шести септември“. 

Comments from FACEBOOK