Тайните на тракийския език. Среща-разговор и премиера на книгата “Орфей проговаря“

  • от PlovdivTime
  • 15:31, 26.07.2021

Издателство "Атеа" организира среща-разговор с дългогодишния изследовател на тракийската цивилизация Павел Серафимов и премиера на книгата "Тайните на тракийския език. Орфей проговаря".

Събитието ще се проведе на 29 юли от 17 часа в конферентната зала на Народна библиотека “Иван Вазов”, гр. Пловдив, вход от към ул. „Иван Вазов“.

Изкушените от най-древната българска история, преподаватели, историци и студенти ще имат възможност да се запознаят и да научат повече убедителни аргументи как връзката ни с могъщата тракийска цивилизация не е прекъсвана до наши дни, защо езикът на траките не е изчезнал, а думи, използвани преди хилядолетия от нашите предци, се употребяват и в съвременния български език с малки звукови изменения.

Представени са убедителни доказателства за това, че траките са имали писменост – реално първата не само в Европа, но и в света, читателите могат да се запознаят и със сравнителни изследвания, които показват връзката между старобългарските руни и техните прототипи, които са на повече от 5 хил. години - знаци принадлежащи на балканска неолитна писменост, открити по нашите земи.

Не по-малко интересна е и посочената от Павел Серафимов връзка между критска писменост и старобългарските руни – факт, явяващ се още едно доказателство за това - къде са корените на особените знаци, които дедите ни ползват през ранното Средновековие.

Читателите могат да се запознаят с уникална информация за това как тезата, че траките са се “претопили и изчезнали”, всъщност е манипулация, мотивирана от политически интереси на редица велики сили в периода XVIII -XX век.

Когато се запознаем с истината, ще разберем и защо трябва да се гордеем, че сме наследници на могъща цивилизация, повлияла върху развитието на много народи.

Срещата се провежда със съдействието на Издателство Атеа, Народна библиотека “Иван Вазов” и Асоциация за социална,здравна и правна помощ.

Kоментари

коментар
Михаела Андонова
23:56, 27.07.2021
Отговор

Събитието е на 29.07 ( четвъртък)