Старинна аптека „Хипократ” вече е отворена и през уикендите

  • от PlovdivTime
  • 11:14, 31.01.2021

От началото на новата 2021 година, след отпадане на забраната за музеи и галерии да приемат туристи, обектите на ОИ „Старинен Пловдив” са отворени отново и очакват своите посетители.

Ново от началото на годината е, че старинна аптека „Хипократ” вече е отворена и през уикендите. Аптеката е построена през 1872 г. от един от първите дипломирани лекари в Пловдив д-р Сотир Антониади.  В наши дни тя е своеобразен музей на фармацията.  В нея се пази „царската вазерия”, в която са се приготвяли лекарства за царската фамилия.  Таваните са богато декорирани с розети и растителни орнаменти. Работното време е 09:00-17:30 ч., без почивен ден.

Входният билет за къща „Клианти” вече е в размер на 5 лв. 

Уредниците са подготвени да ви посрещат при спазване на всички въведени в страната противоепидемични мерки. Всички посетители са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство покриващо изцяло носа и устата (кърпа, шал, шлем).

На входа на обектите ни има осигурен дезинфектант за задължително дезинфекциране на ръцете на посетителите.

Влизането в експозициите се извършва от по двама души, с изключение на семейните посещения. Между посетителите се спазва физическа дистанция от поне 1.5 метра.

снимки: ОИ "Старинен Пловдив"