Старият град празнува с концерт, кулинария и занаяти

  • от PlovdivTime
  • 17:01, 14.09.2020

Тържествен концерт спектакъл „Българийо, аз всичко тебе дадох!” на 14 септември от 19 часа на Античния театър ще даде старт на Празниците на Стария град. В мащабното събитие участват Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подп. Ради Радев, Хорова капела с диригент Нели Трошева, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Национална гвардейска част, Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ОДК-Пловдив, Фолклорен ансамбъл „Тракия“, със специалното участие на Невена Цонева, Ваня Костова и Боян Михайлов, рецитатори и инструментални солисти.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки и изискването за  лимитиране на публиката входът за откриващото събитие е само с покани. С тях можете да се снабдите в Туристическите информационни центрове на ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 и ул. „Райко Даскалов“ №1(работно време: от 9 до 18 ч., без почивен ден).

В следващите дни от празничната седмица екипът на общинския институт залага на образователно-артистични ателиета за подрастващи, спортни занимания на Римски стадион, кино на открито на Небет тепе на 18 и 19 септември, изложби, концерти, срещи с майсторството на изкусни занаятчии.

От днес отварят врати и разнообразните хранителни зони с вкусове и аромати за малки и големи – на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), площада до църквата „Св. св. Константин и Елена“, ул „Съборна“ №22 и Небет тепе. Те ще бъдат отворени в цялата празнична седмица 14-20 септември.

Отново заедно с Регионална занаятчийска камара, със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“, с ОП „Радостни обреди“, с Национален институт за недвижимо културно наследство, с изявените творци на Пловдив и България,  с креативна енергия сме подготвили наситена програма и Ви очакваме в Стария град. Входът за всички събития е свободен, при спазване на противоепидемичните мерки в страната.