Скаутски игри очакват децата в Цар-Симеоновата градина тази събота

  • от PlovdivTime
  • 13:02, 23.05.2022

Скаутски игри ще забавляват децата в Цар-Симеоновата градина в събота - 28 май, от 16 ч. Събитието е част от петия Международен фестивал "Здравей, Армения". Арменската скаутска организация “Хоменътмен”, която ще е в основата на събитието, съществува в България повече от 90 години. Членовете се чувстват помежду си като братя и сестри, помагат си,  създават навици и стриктно спазват скаутските закони, наречени “Тавананк”, които се състоят от 12 важни точки. Девизът на Арменските скаути е “Възвиси се, възвиси!”. Философията на организацията е чрез любовта към природата, чрез игри и забавления, скаутите да се подготвят да бъдат достойни членове на обществото, а в същото време да запазят и своите арменски корени и традиции.

„Запретвайте ръкави, наострете уши с желание за нови скаутски игри! Компасите на север насочете и в Цар-Симеоновата градина се появете! Усмивките си с вас носете, за победа и веселие се пригответе!“, призовават организаторите от фондация “Аракс” Пловдив.

Пети Международен фестивал "Здравей, Армения" на фондация “Аракс“ се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 г. Фестивалът бе открит на 2 май с изложба под мотото „Арарат - душата на Армения".  Тя е дело на фотографа от Великобритания Рафи Юраджиян.